Tahir Büyükkörükçü AİHL öğrencileri dualarla Sudan'a uğurlandı

Tahir Büyükkörükçü AİHL öğrencileri dualarla Sudan'a uğurlandı

Konya'da 2014-2015 öğretim yılında açılan Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi hazırlık sınıfı öğrencileri, Hartum-OPEN Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen dil geliştirme projesi kapsamında dualarla Sudan'a uğurlandı.

Tahir Büyükkörükçü AİHL, bu yıl açılmasına rağmen 4 Nisanda yapılan Arapça bilgi yarışmasında daha önce Türkiye çapında Arapça yönünden başarılar elde etmiş olan Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ile vermiş olduğu mücadelede dikkatleri üzerine çekmiş ve henüz 6 aylık eğitimlerine rağmen iki turda toplam 30 soruya 28 doğru cevap vererek eğitim camiasından alkış almıştı.

Tahir Büyükkörükçü AİHL öğrencileri yeni bir başarıya imza atarak, yaklaşık 2 aylık Arapça dili eğitimi  için Hartum-OPEN Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen proje kapsamında Sudan'a gittiler. Okul bazında yapılan sınav sonucunda 15 hazırlık öğrencisi bu programa katılmaya hak kazandı. Toplam maliyeti yaklaşık 50 bin dolar olan projenin uğurlama törenine, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Durmuş Ali Kaban,Şube Müdürü Hasan Öztekin,Okul Müdürü Hasan Çetinel,Tahir Büyükkörükçü AİHL'nin Arapça Koordinatörü Salih Uysal, Abdullah Özer, Ali Binol, Nuh Doğan,veli ve öğrenciler katıldı.Uğurlama töreninden konuşan Tahir Büyükkörükçü AİHL Müdürü Hasan Çetinel, bu eğitim gezisini 'İslam tarihindeki ilim öğrenmek için yapılan 'Rıhle' gezilerine benzetti' ve herkesten dua beklediklerini ifade etti. Programa katılan öğrencilere, okul öğretmenlerinden Salih Uysal ve Nuh Doğan nezaret edecek.

memleket.com.tr