Tahir Akyürek: Dünyada lider şehirler arasına girmek için çalışıyoruz

Tahir Akyürek: Dünyada lider şehirler arasına girmek için çalışıyoruz

Tahir Akyürek: Dünyada lider şehirler arasına girmek için çalışıyoruz

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehir konağı temel atma programı, yatırım incelemeleri ve vatandaşlarla buluşmak için Akören İlçesini ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak, Aile Sanat ve Eğitim Merkezi olarak kullanılacak şehir konağının temel atma programında ilçe sakinlerine seslenen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Akören ilçesine kazandırdıkları yatırım tutarının 23 milyon lira olduğunu dile getirdi.

İlçeye kazandırılan yatırımları anlatan Başkan Akyürek, Konya’nın 14 senede bir başarı öyküsüne imza attığını, Türkiye’nin AK Parti iktidarı ile birlikte çağ atladığını dile getirdi. Artık yeni hedefler konulması gerektiğinin altını çizen Başkan Akyürek, “Bir başarı öyküsü yazdık, şimdi yeni bir başarı öyküsü yazma dönemi. Hükümetimiz nasıl Türkiye’yi dünyada 17’inci büyük ekonomi haline getirmişse şimdi dünyada ilk 10 arasına ülkemizi sokacak hamleyi de 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile birlikte başlatmamız gerekiyor. Konyamızda da yeni bir süreç başlatarak şu anda geldiğimiz seviyede bir hamle daha yaparak çok daha farklı bir konuma şehrimizi taşımamız gerekiyor. Konya, geçmişten bugüne önemli bir merkezdir. Belediyecilik altyapısı güçlü bir şehirdir. Fakat AK Parti ile birlikte Konya nasıl bir dünya şehri olma yolunda çok ciddi bir mesafe almışsa bundan sonraki süreçte de Türkiye’nin lider ülke yürüyüşüne ek olarak aynı zamanda Konyamızın da dünyada lider şehirler arasına girme mücadelesini vermesi gerekiyor. 41 bin kilometrekarelik alanıyla, nüfusuyla, üniversiteleriyle, genç insanıyla, coğrafyasıyla Konya Ovası Projeleriyle, tarımsal üretimiyle, ihracatıyla, gelişimiyle Konya inşallah bunu başaracaktır” dedi.
ASEM AİLENİN GÜÇLENDİRİLMESİNE KATKI YAPIYOR

Aile yapısının değerlerimizle bütünleşme anlayışını güçlendirmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Akyürek, “Aile Sanat ve Eğitim Merkezlerimiz verdiği hizmetlerin yanında ailenin güçlendirilmesine katkı yapan bir merkezdir. Bütün ilçelerimizde bunu sağlamaya çalışıyoruz. Yollar yapıyoruz, binalar yapıyoruz ama bunun yanında şehrimizin sosyal ve kültürel kalkınmasını da sağlamamız gerekiyor. Kendine güvenen insanlar, değerlerine bağlı kadınlarımız, yine geleceğe umutla bakan gençlerimiz, çocuklarımız ve daha güçlü bir Konya, daha güçlü bir Türkiye… Büyük Türkiye hedefine ancak böyle ulaşabiliriz. Bu noktada Aile ve Sanat Merkezlerimizin önemi olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Akören Belediye Başkanı Ekrem Tulukçu, ilçeye büyük hizmetler yapıldığını belirterek, yapılan hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti.

Akören Kaymakamı İhsan Maskar ile AK Parti Konya İl Başkanvekili Fahrettin Kulu temeli atılan şehir konağının hayırlı olmasını diledi. AK Parti Akören İlçe Başkanı Müzeyyen Çetinkaya ise, Büyükşehir Belediyesi ile Akören’e çok fazla geleceğini belirterek, şehir konağı ve diğer yatırımlar için Başkan Akyürek’e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Akören Şehir Konağı’nın temeli dualar eşliğinde atıldı.

Temel atma törenine Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi ve İlçe Koordinatörü Mustafa Gürbüz, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, Meclis üyeleri, muhtarlar ve ilçe sakinleri katıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Akören Şehir Konağı temel atma töreninin yanı sıra Akören Kültür Merkezi’nde Medeniyet Okulu’nun açılışına da katıldı.

Programda öğrencilerle bir süre sohbet eden ve onlara önemli tavsiyelerde bulunan Başkan Akyürek, vatanına, milletine, ülkesine iyi insan olmanın da çok önemli olduğunun altını çizdi. Başkan Akyürek, “Hem manevi değerlerimize bağlı kalacağız, inancımızı, İslam’ı, ahlakımızı iyice öğreneceğiz, yaşayacağız ve başkalarına da öğreteceğiz hem de okulumuzda, işimizde ve hayatımızda başarılı olmak için yine gayret göstereceğiz” diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Akören programın sonunda Şehir Parkı ile Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleme çalışması yapılan Akören Merkez Mezarlığı’nda incelemelerde bulundu.