Suzan Kardeş Zorlu PSM'de sahne aldı

Suzan Kardeş Zorlu PSM'de sahne aldı

Ses sanatçısı ve oyuncu Suzan Kardeş, "Suzan'ın Hıdırellez Bahçesi" başlıklı konser verdi

İSTANBUL (AA) - Ses sanatçısı ve oyuncu Suzan Kardeş, UNESCO'nun Dünya Kültürel Mirası'na giren Hıdırellez gününde sahne aldı.

Zorlu PSM'de gerçekleşen "Suzan'ın Hıdırellez Bahçesi" başlıklı konserin prodüksiyonunu da Suzan Kardeş üstlendi.

Konser öncesinde AA muhabirine açıklama yapan Suzan Kardeş, "Bu benim evde bahçede kendi ailem içinde başlayıp, yıllardır yaptığım bir şey. Balkanlarda çok önemlidir Hıdırellez. Bu Hıdırellez'in benim için ayrı bir özelliği de var. İlk defa Ramazan ayıyla birleşiyor. Bu gece bu kadar kalabalık buradan evlerine gidecekler ve oruçlarını tutacaklar, dualarını edecekler. Daha ne olsun?" dedi.

Oldukça heyecanlı olduğunu dile getiren sanatçı, "Daha önce kapalı bir alanda bu kadar büyük bir şey yapmadık. Sahneye bahçemizi kurduk. Yağmur yağacak diye kapalı bir yer de yaptık. Hıdırellez'de her zaman yağmur yağar." diye konuştu.

Suzan Kardeş, yaklaşık 2 bin kişinin konsere katıldığını belirterek, dinleyenlere şunları söyledi:

"Biz 7 kişilik bir aileydik, hadi sülaleyi topla 300 kişi olsun, böyle başladık. O günden buraya geldik. Çok teşekkür ederim. İstanbul'da gidecek bin tane yer varken buraya geldiniz. Ayağınıza sağlık. Her şey gönlünüzce olsun. Bu benim hayalimdi. Benimki gerçekleşiyorsa sizinki niye gerçek olmasın?"

Hıdırellez'e özel hazırladığı sembollerle katılımcıları karşılayan sanatçı, Balkanlar, Yeşilçam, Türkçe Pop, Arabesk ve 9/8'liklerden oluşan repertuvarıyla sahne aldı.

Yaklaşık 2 saat süren gecede Suzan Kardeş, "Olanlar Oldu Bana", "Sendeki Kaşlar", "Evreşe Yolları Dar", "Gezme Ceylan", "Lorke", "İstemem Ayrılık Boynumu Büksün" ve "Mavi Boncuk" gibi eserleri seslendirdi.

Bahçe dekoru içerisinde gerçekleştirilen ve iki bölümden oluşan konserde Suzan Kardeş'e, orkestrası ve dans ekibi eşlik etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :