"Suyun Sesi" 16 Şubat'ta vizyona girecek

"Suyun Sesi" 16 Şubat'ta vizyona girecek

Filmin oyuncu kadrosunda Sally Hawkins, Michael Shannon, Octavia Spencer, Richard Jenkins ve Doug Jones yer alıyor

İSTANBUL (AA) - Yönetmenliğini ve senaristliğini Guillermo Del Toro'nun üstlendiği "Suyun Sesi" filmi, 16 Şubat'ta sinemaseverlerle buluşacak.

Orijinal adı "The Shape of Water" olan filmin basın gösterimi Kanyon AVM'de yapıldı.

Gösterim sonrası AA muhabirine filme ilişkin değerlendirmede bulunan sinema yazarı Atilla Dorsay, filmin yönetmenini daha önceki yapımlarından dolayı beğendiğini belirterek, "Fantezi ve fantastiği adeta yeniden yaratmış bir yönetmen. 1-2 başyapıt olan filmi de var." dedi.

Dorsay, filmi izlemeden önce çok büyük beklentiler içerisinde olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Aslında film fena değil. Güzel ve çirkin efsanesinin yer aldığı filmlerine eklenen bayağı modern ve cesur bir yorum. Yine de film fazla uzatılmış. Bazı bölümlerinde yer yer sarkan bir film olarak gördüm ve bir başyapıt değil."

Sinefesto Genel Yayın Yönetmeni Serkan Baştimar ise şunları kaydetti:

"Guillermo Del Toro'nun kendine özgü dünyası ve sinema dilini iliklerimize kadar hissettiğimiz 'Shape of Water' iyi bir aşk filmi. Atmosferi nevi şahsına münhasır bir fantastik yapım olmasının yanı sıra dışlananların 'ötekilerin' öykülerini anlatan incelikli bir yapım olmuş. Sanat yönetimi, efektleri gayet başarılı ve sığ kahraman filmlerinden çok ileride bir fantastik film."

- Film hakkında

Türkiye'deki çeşitli festivallerde "Aşkın Gücü" başlığıyla izlenime sunulan film, Oscar'a 13 dalda aday oldu.

Film, aynı zamanda Venedik Film Festivali'nde "Aslan Ödülü" ile Amerikan Yapımcılar Birliği Ödülü'ne (Producers Guild of America Award) değer görüldü.

Yapımcılığını ise Toro'nun yanı sıra J. Miles Dale'nin gerçekleştirdiği filmin oyuncu kadrosunda Sally Hawkins, Michael Shannon, Octavia Spencer, Richard Jenkins ve Doug Jones yer alıyor.

Dram, fantastik ve romantik türündeki filmin konusu ise şöyle:

"Soğuk Savaş yıllarında Amerikan hükümetinin gizli bir araştırma tesisinde temizlikçi olarak çalışan dilsiz Eliza Esposito (Sally Hawkins), sıradan geçen günlerinde mesaisine devam ederken, günün birinde arkadaşı Zelda (Octavia Spencer) ile birlikte büyük bir sırdan haberdar olur. Laboratuvar koşullarında dünyada eşi olmayan bir yaratık üretilmiştir. Hem karada hem de suda yaşayabilen yaratık, zamanla Eliza'yla çok yakın bir bağ kuracaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :