Suudi Arabistan'dan Yemen'e yardım

Suudi Arabistan'dan Yemen'e yardım

Suudi Arabistan'daki Kral Selman İnsani Yardım Merkezi, Yemen hükümetine 50 milyon riyal yardımda bulunacak

Suudi Arabistan'daki Kral Selman İnsani Yardım Merkezi'nin, Yemen hükümetine 50 milyon riyal (13,3 milyon dolar) yardımda bulunacağı bildirildi.

Yemen hükümetinin kontrolündeki Saba haber ajansının haberinde, Başbakan Halid Bahhah'ın Kral Selman İnsani Yardım Merkezi'nin Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki genel merkezini ziyaret ettiği belirtildi.

Haberde, Bahhah'ın ziyarette Kral Selman İnsani Yardım Merkezi'nin sorumlusu Abdullah er-Rabiia ve merkezdeki yetkililerle görüştüğü ve Kral Selman İnsani Yardım Merkezi'nin söz konusu yardım kapsamında Aden Devlet Hastanesi'ni iyileştirmesi konusunda anlaşmaya varıldığı aktarıldı.

Başbakan Bahhah da görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, "Artık, düşmanlık amacı gütmeyen, Yemen halkına güvenli ve istikrarlı bir hayat kurmak, barışı sağlamak ve ülkedeki meşruiyeti desteklemek için gelen Arap koalisyonuna katılan kardeş ülkelerin katkısıyla, kalkındırma ve insani yardım koalisyonu kurmaya yönelme zamanı gelmiştir" dedi.

Suudi Arabistan'ın, Kral Selman İnsani Yardım Merkezi aracılığıyla Yemen halkına önemli miktarda yardımlarda bulunduğunu kaydeden Bahhah, ileriki günlerde Aden'de Kral Selman İnsani Yardım Merkezi'nin bir şubesinin açılışının yapılacağını ve yardımların buradan diğer illere ulaştırılacağını aktardı.

Devletin yaralılar konusuna büyük önem verdiğini ve Suudi Arabistan'daki "kardeşlerin" de bu konuyu önemsediklerini belirten Bahhah, bazı yaralıların Suudi Arabistan ve Ürdün hastanelerinde tedavi edildiğini, bunun yanı sıra ülke içindeki hastane ve sağlık kuruluşlarının iyileştirilmesine de önem verdiğine işaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı