Suudi Arabistan'dan Türkiye'deki Suriyelilere yardım

Suudi Arabistan'dan Türkiye'deki Suriyelilere yardım

International Islamic Relief Organisation, Türkiye'de kamplar dışında yaşayan Suriyelilere yardım kampanyası başlattı

İSTANBUL (AA) - Suudi Arabistan'ın en büyük yardım kuruluşu International Islamic Relief Organisation (IIROSA), başta İstanbul olmak üzere Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin, Hatay, Adana, Kahramanmaraş, Konya ve Ankara'da kamplar dışında bulunan Suriyeli ailelere yardım kampanyası başlattı.

IIROSA Türkiye Temsilciliği, kampanyayı, Bahariye Mevlevihanesi'nde düzenlenen basın toplantısıyla duyurdu.

Toplantıda konuşan IIROSA Genel Sekreteri İhsan Salih Tayyip, şu anda Türkiye'de kamplarda yaşayanlarla birlikte yaklaşık 1 milyon 350 bin Suriyeli bulunduğunu söyledi. Bu sayının 100 bine yakınının İstanbul'da yaşadığını belirten Tayyip, bu çalışmaları ile özellikle kampların dışında yaşayan ve yaşam zorlukları çeken Suriyelilere yardımların ulaştırılacağını ifade etti.

Türkiye'deki Suriyelilere kışa girmeden yaklaşık 40 bin battaniye ve 15 bin gıda paketi yardımında bulunacaklarını bildiren Tayyip, sözlerini söyle sürdürdü:

"IIROSA 37 sene önce kurulan uluslararası bir yardım kuruluşudur. Bizler, dünyanın dört bir yanındaki yardıma muhtaç kişilere din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın acılarını bir nebze dindirmek için bazı yardımlarda bulunuyoruz. Suriyeli kardeşlerimiz için başlattığımız kampanya da ne ilk ne de son kampanya olacak. Türkiye'deki kamplar dışında bulunan Suriyeli ailelere 15 bin gıda paketi, 40 bin battaniye dağıtımına başladık. Dağıtımı yapılacak her gıda paketi 27 kilogram kuru gıda içerip, toplamı 405 tondur. 15 bin gıda paketinin 5 bini İstanbul'da dağıtılacak. Yardımlarımıza her yerde ara vermeksizin devam edeceğiz. Dünyanın birçok yerinde ofis ve temsilciliklerimiz var. Bu kampanya Suudi Arabistan Kralı'nın talimatıyla gerçekleştirilmiştir. Sizlere kralın ve halkımızın selamlarını getirdim. Türk halkına da bize böyle bir imkan sağladıkları için şükranlarımı sunuyorum."

İstanbul İl Dernekler Müdürü Eyüp Ergür ise Türkiye'nin yanı başında birkaç yıldır süren insanlık zulmüne yardım için gelen IIROSA Genel Sekreteri İhsan Salih Tayyip ve katılımcılara teşekkür etti.

Türkiye'deki Suriyelilire yardımın insanlık görevi olduğunu vurgulayan Ergür, "Atalarımızın güzel bir sözü vardır; 'Mutluluklar paylaştıkça artar, acılar paylaştıkça azalır.' Bizler de savaş nedeniyle zor zamanlar geçiren Suriyeli kardışlarimizin acılarını paylaşmak için buradayız. Karınca kararınca yapılan her yardım insanlık için büyük bir adımdır. Ben de Suudi Arabistanlı dostlarımıza ve kampanyada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Toplantının ardından İstanbul İl Dernekler Müdürü Eyüp Ergür, yardım kampanyası nedeniyle IIROSA Genel Sekreteri İhsan Salih Tayyip'e plaket verdi. Tanıtım toplantısı için salonda bulunan İstanbul'daki bazı Suriyelilere ise gıda ve battaniye yardımı yapıldı.

Törene IIROSA Balkan Bölge Sorumlusu İsmet Kazım, IIROSA Acil Yardımlar Müdürü Salih Ziybani ile İslam İşbirliği Teşkilatı İnsani İşler Birimi Türkiye Temsilcisi İbrahim Altan ve dernek yöneticileri katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı