Suudi Arabistan'dan Irak'ın iddiasına yalanlama

Suudi Arabistan'dan Irak'ın iddiasına yalanlama

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan Dışişleri bakanlığı, Irak Dışişleri bakanlığının sitesinde yayımlanan ve Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr'e ithaf edilen...

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan Dışişleri bakanlığı, Irak Dışişleri bakanlığının sitesinde yayımlanan ve Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr'e ithaf edilen iddiaları yalanladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Irak Dışişleri Bakanlığının sitesinde yayımlanan ve Bakan Cubeyr'e ithaf edilen, "Suudi Arabistan'ın Irak'ın eski borçlarını silmek istediği" yönündeki iddialar yalanlanarak iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Bakan Cubeyr'e isnat edilen iddiaların doğru olmadığı vurgulanan açıklamada, Suudi Arabistan'ın kardeş ülke Irak ile devam eden iyi ilişkileri daha iyi bir konuma getirmek istediği, bu amaçla ülke yetkilileri arasındaki iletişimin en üst düzeyde devam ettiği kaydedildi.

Ürdün'de gerçekleştirilen 28. Arap Birliği Zirvesi'nde Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile Irak Başbakanı Haydar el-Abadi'nin bir araya gelmesi iki ülke arasındaki bu iyi ilişkiler ve üst düzey yetkililerin temaslarını ortaya koyan açık delillerden birisi olduğu ifade edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :