Suudi Arabistan Kıdemli Alimler Konseyi yeniden yapılandırıldı

Suudi Arabistan Kıdemli Alimler Konseyi yeniden yapılandırıldı

Yeni görevlendirmelerle konseyin üye sayısı 21'e yükseldi

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in, ülkenin en yüksek dini otoritesi olan Kıdemli Alimler Konseyini yeniden yapılandırdığı bildirildi.

Kral Selman'ın imzasıyla çıkarılan kararname, Suudi Arabistan Haber Ajansı SPA'da yayınlandı.

Buna göre, Suudi Arabistan Müftüsü Şeyh Abdulaziz bin Muhammed Al eş-Şeyh 17 yıldır sürdürdüğü konsey başkanlığı görevini korudu. Konseye eski Vakıflar Bakanı Süleyman bin Abdullah Eba el-Hayl ve eski Adalet Bakanı Muhammed bin Abdulkerim el-İsa'nın da aralarında bulunduğu yeni üyeler dahil edildi. Konsey üyelerinin çoğunluğu ise eski görevlerinde kaldı.

Ülkede çıkarılan bir diğer kararname ile Kıdemli Alimler Konseyine bağlı Fetva Daimi Komitesi üyelerinin hizmet süreleri 4 yıla uzatıldı. Üyelik süreleri uzatılan alimlerin Salih Fevzan el-Fevzan, Ahmed Sir Mübareki, Muhammed bin Hasan bin Abdurrahman bin Abdullatif Al eş-Şeyh ve Abdulkerim bin Abdullah el-Hudayr olduğu belirtildi.

Suudi Arabistan Müftüsünün başkanlık ettiği ve fetva çıkarmakla görevli konsey, 1971 yılında kuruldu. Heyet, yeni üyelerle 21 kişiden oluşuyor.

Kral Selman, daha önceki kararnamesinde Çalışma ve Sosyal Kalkınma Bakanı Muferrec el-Hagbani'yi görevinden azlederek, yerine Ali bin Nasır el-Gufeys'i tayin etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :