Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı umre şartlarını duyurdu

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı umre şartlarını duyurdu

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı 10 Ekim'den itibaren umre yapma ve Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'de ibadet etme iznine dair şartları açıkladı. Umre yapmak isteyenler ülkede kabul edilen aşılardan 2 doz olmak zorunda

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, 10 Ekim 2021'den (bugün) itibaren umre yapma ve Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'de ibadet etme izninin, sadece ülkede kabul edilen koronavirüs aşısını 2 doz olanlarla sınırlı tutulacağını duyurdu.

Açıklamada, umre, ibadet ya da ziyaret için izin almış ancak 2 doz aşısını yaptırmamış kişilerin, izinlerinin iptal olmaması için 2. dozu izin tarihinden 48 saat önce olması gerektiği ifade edildi. Bakanlık, Covid-19'la ilgili alınan tüm tedbir ve koruyucu önlemlerin, salgının seyrindeki gelişmelere göre Halk Sağlığı Kurumu tarafından sürekli değerlendirmeye tabi tutulduğunu açıkladı.

Suudi Arabistan ağustos ayında Kovid-19 tedbirlerine riayet edilerek aylık 2 milyon umrecinin kabul edileceğini duyurmuştu.

Suudi Arabistan Haziran ayında yaptığı duyuruda ülkede kabul edilen aşıların Pfizer-BioNTech, Moderna, Oxford-AstraZeneca ve Johnson & Johnson aşıları olduğunu açıklamıştı.

Suudi Arabistan’dan Endonezyalıların umre ziyaretine de izin çıktı

Suudi Arabistan yönetiminin aldığı karar doğrultusunda, korona virüs vaka sayısındaki azalış nedeniyle Endonezya’dan umre ziyaretlerine izin verildi.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınına karşı alınan önlemler kapsamında yurtdışından umre ziyaretçilerinin kabul edilmesini askıya almış, 9 Ağustos’tan itibaren ise çeşitli ülkelerden Covid-19’a karşı tam aşılanmış yabancı ziyaretçilerin umre ziyareti yapabileceğini duyurmuştu. Endonezya’ya ise yüksek korona virüs vaka sayısı nedeniyle umre ziyareti için izin verilmemişti.

Geçtiğimiz haftalarda vaka sayısında görülen azalma sonucu Endonezya da umre ziyaretlerine izin verilen ülkeler arasına alındı.
Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi yaptığı açıklamada, Endonezya'da salgının etki gücünün hafiflediğini ve vaka sayısında azalma olduğunu belirterek, "Suudi Arabistan’daki Büyükelçilik, Suudi yetkililerden Endonezyalıların umre ziyaretinin yeniden başlamasına ilişkin düzenlemeler hakkında bilgi aldı" dedi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farhan bin Abdullah El Suud ile geçtiğimiz haftalarda New York'ta düzenlenen 76. BM Genel Kurulu'nda görüştüklerini kaydeden Marsudi, "Gerekli sağlık standartlarını karşılamayan umre ziyaretçileri için 5 günlük bir karantina süresi belirlenmesi düşünülüyor” diye konuştu.

Dünyanın en fazla Müslüman nüfusuna sahip ülkesi Endonezya’da, 2018 yılında toplam 1 milyon 50 bin kişi umre ziyareti gerçekleştirdi. Salgının başından bu yana 4 milyon 227 bin 38
Vaka tespit edilen ülkede, şimdiye dek Covid-19 salgını nedeniyle 142 bin 612 kişi hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz yıl 7 ay askıya alınan umre ziyaretleri 4 Ekim'de yeniden başlamıştı

Suudi Arabistan makamları, geçen yıl mart ayı başlarında Kovid-19 yüzünden umre ziyaretlerini askıya almış, 7 ay aradan sonra 4 Ekim 2020'de ülkede yaşayanlar için umre ziyaretlerini yeniden başlatmıştı.

Bu tarihten bir ay sonra da ülke dışından umre ve ibadet amacıyla gelenlerin kabul edilmeye başlandığı ülkede yurt dışından gelen ilk umre kafilesi, 3 günlük karantinadan sonra 4 Kasım 2020'de Kabe'de tavaf yapmıştı.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, 12 Haziran'da hac ibadeti için yurt dışından kimsenin kabul edilmeyeceğini, yalnız ülke içinden kronik rahatsızlığı bulunmayan, 18-65 yaş arasında ve aşı olmuşlardan 60 bin kişinin hac farizasını yerine getirebileceğini duyurmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.