Suudi Arabistan borsasında yükseliş

Suudi Arabistan borsasında yükseliş

KAHİRE (AA) - Suudi Arabistan borsalarının yabancı yatırımlara direkt açılacağı haberi sorasında borsa son 6 yılın en yüksek değeriyle güne başladı.Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu'nun...

KAHİRE (AA) - Suudi Arabistan borsalarının yabancı yatırımlara direkt açılacağı haberi sorasında borsa son 6 yılın en yüksek değeriyle güne başladı.

Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu'nun Para Piyasaları Kurulu'na dün bildirdiği kararında borsaların yabancı kurumların yatırımlarına açılmasını onayladı. Bakanlar Kurulu, kararın uygulanması için zamanlamayı Para Piyasaları Kurulu'na bıraktı. 

Haber üzerine güne yüzde 3,14'lük yükselişle başlayan Suudi Endeksi TASİ, 10 bin puan sınırını aşarak 10.055,77 puana ulaştı. 

Dünya Yatırım Evi Müşteri Hesapları Müdürü Muhammed Tahir, "Suudi Arabistan borsasının yabancı yatırımcılara direkt açılması kararı bu yükselişteki asıl etken olmuştur" dedi. 

Yabancı kurumlara açılma kararının Suudi Arabistan borsasının dünya borsalarındaki yerini daha da güçlendireceğini dile getiren Tahir, bunun yabancı yatırımların artmasına yardımcı olacağını vurguladı. 

Daha önce Suudi Arabistan yabancıların borsada direkt yatırım yapmasına izin vermiyordu. "Değişim Anlaşmaları" adı verilen sistemle arada Suudi vatandaşının olması şart koşuluyor bu da yabancı kurum yatırımlarının önünü kesiyordu.

Kaynak:Haber Kaynağı