Süt toplama merkezleri hizmete açıldı

Süt toplama merkezleri hizmete açıldı

Karatay Belediyesi tarafından Erler, Sakyatan ve Şatır mahallelerinde yapımı tamamlanan Süt Toplama Merkezlerinin toplu açılış töreni Şatır mahallesinde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Törene AK Parti Konya Milletvekili Adaylarından H.Ahmet Özdemir ve Ziya Altunyaldız, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Merkez Ziraat Odaları Birliği Başkanı Ali Ataiyibiner, Karatay Ziraat Odası Başkanı Rıfat Kavuneker, Tarım İl Müdür Yardımcısı Orhan Kart, Karatay Süt Birliği Başkanı Ali Kalaycı, Karatay Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uzun, Karatay Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı. Şatır Mahalle Muhtarı İsmail Kara ve Karatay Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uzun'un selamlama konuşmasının ardından söz alan Karatay Süt Birliği Başkanı Ali Kalaycı, sütün hayati önem taşıyan bir gıda maddesi olduğunu ifade ederek Karatay'da günlük süt üretiminin 200 ton olduğunu ve halen 100 ton sütün doğrudan fabrikalara gittiğinin altını çizdi. Yeni çıkan yasayla Karatay Belediyesi'nin hızlı bir şekilde Karatay'ın ziraatına ve hayvancılığına hizmet vermeye başladığını dile getiren Karatay Ziraat Odası Başkanı Rıfat Kavuneker, desteklerinden dolayı Başkan Mehmet Hançerli'ye teşekkür etti.          Ardından söz alan Merkez Ziraat Odaları Birliği Başkanı Ali Ataiyibiner yapılan bu tür hizmetlerle Konya bölge olarak ismini tahıldan söz ettirdiği gibi, bundan sonrada dünyada da hem tahıldan, hem de hayvancılıktan söz ettireceğini belirterek açılışı yapılan süt toplama merkezlerinin hayırlı olmasını diledi.

Tarım İl Müdür Yardımcısı Orhan Kart ise konuşmasında hayvancılık ve tarım denildiği zaman bilindiği üzere Konya potansiyeli olan ve varlıklarıyla da Türkiye'de liderlik yapan bir konumdadır diyerek 1 yıldır sürdürülen süt eylem planı proje faaliyetlerinin devam ettiğini söyledi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise konuşmasında 6360 sayılı kanun gereği belediyelerin tarım ve hayvancılıkla ilgili yatırım yapabileceğinin ön görüldüğünü ifade ederek taşrada Yeni Büyükşehir yasasını layıkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. İsmil mahallesine yapılan yatırımlardan bahseden Hançerli, İsmilde yapımı tamamlanan Pazar Marketin hizmet vermeye başladığını dile getirdi. 2015 yılı içerisinde yeni bağlanan 29 mahallenin asfaltını tamamlayacaklarını ifade eden Başkan Hançerli, Konya'nın en büyük parkı olacak 402 Bin m² lik Şehir Parkını Karatay'a kazandıracaklarını belirterek açılışını gerçekleştirdikleri süt toplama merkezlerinin hayırlı olmasını diledi.

Süt inekçiliği ve süt sanayinde Konya'nın hem Türkiye'de hem de Dünya'da önemli bir yer tuttuğunu dile getiren AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, sütün sağlıklı bir şekilde faydalı üretim yapılmasını sağlamak amacıyla süt soğutma tanklarına ihtiyaç olduğunu belirterek yapılan hizmetin yerinde olduğunun altını çizdi.

AK Parti Konya Milletvekili Adayları H. Ahmet Özdemir ve Ziya Altunyaldız ise konuşmalarında süt toplama merkezlerinin hayırlı olmasını dileyerek sütün önemine değindiler. İnsanoğlunun dünyaya geldikten sonra ilk tattığı şeyin süt olduğunu belirten vekil adayları süt toplama merkezlerinin üreticiye saygı ve üretime değer anlamına geldiğini kaydettiler. Konuşmaların ardından Erler, Sakyatan ve Şatır Süt Toplama Merkezlerinin toplu açılışı, törene katılan protokol tarafından dualarla gerçekleşti.