"Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"

"Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"

Mersin ve Hatay'da bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" sloganıyla bir grup kadın pedal çevirdi

MERSİN/HATAY (AA) - Mersin ve Hatay'da kadınlar, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" sloganıyla bisikletleriyle şehir turu attı.

Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında başlatılan etkinlik için Mersin'de merkez Yenişehir ilçesi Güvenevler Mahallesi kavşağında bir araya gelen çok sayıda kadın, bisikletlerini çiçek, balon ve çeşitli eşyalarla süsledi.

Çevredeki vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, trafik polislerinin eşlik ettiği kadınlar, rengarenk bisikletleriyle sahil şeridindeki Adnan Menderes Bulvarı'nda pedal çevirdi.

Bisiklet turunu düzenleyen Ebru Budur, yaptığı açıklamada, kadınların bisikletleriyle sokaklara çıkabildiği bir etkinliği amaçladıklarını söyledi.

Bisikletin, trafikte daha çok var olduğu bir dünya için mücadele ettiklerini belirten Budur, "Biz kadınlar çekinmeden, korkmadan yollarda olmalıyız. Dünya Otomobilsiz Kentler Günü'ne vurgu için buradayız. Dünyanın birçok yerinde yapılan bu etkinlikte Mersin de olmalı diye düşündük. Yollar sadece motorlu taşıtlara ait değildir, yollarda bisikletlilere saygı istiyoruz. Kadınız, görünür olmak istiyoruz." dedi.

Etkinliğe katılan Münevver Selamoğlu ise turun duyurusunu sosyal medyadan görüp katıldığını söyleyerek, "Kadınların rahatlıkla güvenilir bir şekilde istediği kıyafetle bisiklet sürebilmesini amaçlıyoruz." ifadesini kullandı.

- Hatay

Hatay'ın İskenderun ilçesinde de etkinlik kapsamında 65 kadın şehir merkezinde bisiklet turu attı.

Etkinlik organizatörlerinden Hatice Ildıran Kara, Atatürk Anıtı önündeki programda yaptığı açıklamada, 4 yıldır bir araya gelerek pedal çevirdiklerini söyledi.

Erkeklerin egemen olduğu bisiklet dünyasında kadının da yeri olduğunu hatırlatmak ve bisiklet kullanımına dikkati çekmek istediklerini belirten Kara, şöyle konuştu:

"Bisiklet yollarının olması ve trafiğin düzenlenmesi için buradayız. Katılımdan oldukça memnunuz. Her yıl bu katılım katlanarak devam edecek. Bisiklet, sadece spor amaçlı kullanılmaz. Aynı zamanda da ulaşım aracıdır. Yaşamın bir parçası olabilir. Eğer uygun bir bisiklet politikası olursa işe veya ulaşacağımız yere bisikletle gidebiliriz. Kadın toplumda görünür olduğu sürece o toplum nefes alır. Kadın korkmadan yollarda olmalıdır. Kadına ve kadın bisikletliye saygı için buradayız."ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından makyajlarını yapan kadınlar bisikletlerine binerek şehir merkezinde bisiklet sürdü.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :