"Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"

"Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"

Edirne'de yaklaşık 100 kadın, bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" etkinliğinde buluştu

EDİRNE (AA) - Edirneli kadınlar, bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla ''Süslü Kadınlar Bisiklet Turu''nda bir araya geldi.

İlki 2013 yılında Dünya Otomobilsiz Kentler Günü etkinliği kapsamında İzmir'de yapılan "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu", yaklaşık 100 kadının katılımıyla Edirne'de gerçekleştirildi.

Atatürk Anıtı'nda toplanan kadınlar, bisikletlerini balonlarla süsleyerek, Saraçlar Caddesi'nden geçip Karaağaç mevkisine kadar pedal çevirdi.

Yaklaşık 2 saat süren etkinliğe, çevredeki vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Etkinliğe katılanlar adına açıklama yapan Esranur Demircan, kentte kadınlara ve bisikletlilere daha fazla saygı gösterilmesini istediklerini belirtti.

Kadınların korkmadan sokağa çıkması gerektiğini anlatan Demircan, ''Okullarına, işlerine bisikletle gitsin istiyoruz. Bu tur, kentimiz için inşallah bir başlangıç olur. Etkinliğe katılan herkese çok teşekkür ediyorum.'' dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :