Suşehri’nde “Halk Eğitim Günleri”

Suşehri’nde “Halk Eğitim Günleri”

SİVAS (AA) - Suşehri ilçesinde "Halk Eğitim Günleri" etkinlikleri kapsamında, diyabet ve hipertansiyon ile kaliteli yaşam konulu konferans verildi. Suşehri...

SİVAS (AA) - Suşehri ilçesinde "Halk Eğitim Günleri" etkinlikleri kapsamında, diyabet ve hipertansiyon ile kaliteli yaşam konulu konferans verildi.

Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Feride Taşkın Yılmaz, diyabet ve hipertansiyon hastalarının yapması gerekenleri anlattı.

Diyabet hastalığı tedavisinde 4 ana temel uygulama bulunduğunu söyleyen Yılmaz, "Bu 4 madde içerisinde yer alan ilaçlarımızı aksatmadan almak, beslenmeye dikkat etmek, egzersiz ve yürümeyi günlük olarak yapmamız gerekiyor." dedi.

Şeker hastalığının insan vücuduna verebileceği zararları da anlatan Yılmaz, bu hastalığın göz, böbrek ve sindirim sistemini etkilediğini belirtti. Yılmaz, şeker hastalarının yağlı ürünlerden ve alkolden uzak durmaları önerisinde bulundu.

Feride Yılmaz, hipertansiyon hastalığı bulunan kişilerin uygulayacakları diyetlerle sorun yaşamayacaklarını dile getirdi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :