"Suşehri Okuyor" projesi

"Suşehri Okuyor" projesi

SİVAS (AA) - Sivas'ın Suşehri ilçesinde, "Suşehri Okuyor" projesi kapsamında öğrencilere kitap dağıtımı yapıldı.Aşağı Sarıca Köyü Ortaokulu'nda...

SİVAS (AA) - Sivas'ın Suşehri ilçesinde, "Suşehri Okuyor" projesi kapsamında öğrencilere kitap dağıtımı yapıldı.

Aşağı Sarıca Köyü Ortaokulu'nda düzenlenen kitap dağıtım programına katılan Suşehri Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, okuma yazması olmayan toplumun yok olmaya mahkum olduğunu söyledi.

Okumanın önemine dikkat çeken Kaymakam Uzunoğlu, okuma yazması olmayan toplumun yok olmaya mahkum olduğunu belirtti.

Projede asıl amaçlarının öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu vurgulayan Uzun, şunları kaydetti:

"Kitap okuyarak, daha fazla yazar tanıyıp, farklı kitaplar okuyacak ve farklı düşüncelere sahip olacaksınız. Basma kalıp düşünmekten öte, daha farklı düşüncelere sahip olarak, farklı fikirler üretip, ülkemizi daha ileri seviyelere taşıyacağınıza inanıyorum. Unutmamak lazımdır ki yokuşta akmayan ter, inişte göz yaşı olmaktadır. Bu sebepten dolayı daha fazla okumak, daha fazla çalışmak gerekmektedir. Öğretmenlerimiz sizler için, ünlü yazarlardan dünya klasiği olmuş çok güzel kitaplar seçtiler. Bizler üç tane kitap seçtik. Sizlerden bu sayıyı arttırarak daha fazla kitap okumanızı bekliyoruz. Kitapların temininde katkısı bulunan Sancaktepe Belediye Başkanı Sayın İsmail Erdem'e ve emeği geçen Suşehri Okuyor Proje Ekibine teşekkürlerimi sunuyorum."

Kitap dağıtım programına, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Yıldız, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ramazan Demirsoy, okul müdürü Kadir Yılmaz, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :