SÜSBİR Başkanı Dündar:

SÜSBİR Başkanı Dündar:

"Süs bitkileri satış portalını oluşturursak ülkenin neresinde olursa olsun üreticilerimiz malını tüm pazara sunabilecek"

YALOVA (AA) - Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) Başkanı Ahmet Dündar, süs bitkileri satış portalını oluşturmaları durumunda ülkenin neresinde olursa olsun üreticilerin malını tüm pazara sunabileceklerini söyledi.

Dündar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SÜSBİR'in 2006 yılında yürürlüğe giren tohumculuk kanunuyla kurulan 7 alt birlikten biri olduğunu kaydetti.

Çatı birliklerinin Türkiye Tohumcular Birliği olduğunu belirten Dündar, şöyle konuştu:

"SÜSBİR'in Türkiye'de 530 üyesi var. Mevzuat gereği süs bitkileri üretimi ve ticareti yapan herkesin üye olmak zorunluluğu bulunan bir birlik. Türkiye'de halihazırda faaliyet gösteren tüm birlikler, kooperatifler, yöresel, yerel birliklerin tamamı SÜSBİR'e üye olmak zorundadır ticari, üretim faaliyetlerini devam ettirebilmek için. SÜSBİR sektörün de yüzde 80'nini temsil eden bir potansiyele sahiptir."

Dündar, süs bitkileri satış portalı oluşturmak istediklerini de anlatarak, "Böylece ülkenin neresinde olursa olsun üreticilerimiz malını tüm pazara sunabilecek. En büyük engellerden birini de kaldırmış olacağız. Üretici malını nereye satacağı yönünde kaygı yaşamayacak. Çünkü pazarda kendi yerini alabileceğini görecek. Biz bu imkanı sağlamak istiyoruz." dedi.

Süs bitkilerindeki KDV oranının düşmesi için de çalışma yürütüldüğünü aktaran Dündar, "Sektörde KDV yüzde 18. Bunu yüzde 8'e çekebilmek için bizden önceki yönetimlerin yapmış olduğu bir çalışma var. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bu konudaki yaklaşımı bizim lehimize. Bunun sadece şimdi Maliye Bakanlığı ayağı var. Maliye Bakanlığından da olumlu sonuç çıkarsa KDV'yi yüzde 8'e çekmiş olacağız. Sektördeki girdilerin düşmesi, hatta yüzde 8 KDV ile kayıtlılığın artacağını düşünürsek bu, sektör açısından önemli bir sonuç olacak." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :