Sürücüsüz Araç teknolojisi Sürücünün Hayatını Kurtardı

Sürücüsüz Araç teknolojisi Sürücünün Hayatını Kurtardı

Tesla'nın elektrikli aracının sürücüsüz araç teknolojisi bir kişinin hayatını kurtardı. Joshua Neally aracında rahatsızlanınca otopilotu onu hastaneye kadar götürdü.

Joshua Neally, X Model Tesla aracıyla evinden işine giderken karnında ve göğsünde inanılmaz bir acı hissetti. 37 yaşındaki avukat ambulans çağırmak yerine aracını otopilota alarak hastaneye gitmeye karar verdi.

Neally, Slate dergisine Tesla model aracının kendisini hastanenin acil kapısına giden yola getirdiğini söyledi. Akciğerler embolisi geçiren Neally'nin akciğerlerde damarı tıkanmıştı ve sonuç ölümcül olabilirdi.

Doktorlar otoparka kadar aracını kullanmak durumunda kalan Neally'e şanslı olduğunu söylediler.

SÜRÜCÜSÜZ ARAÇ, 2 KAZA NEDENİYLE HALA İNCELENİYOR

Tesla'nın sürücüsüz araç teknolojisi otomatik olarak şerit değiştirip trafiği algılayabiliyor, ancak Amerika'da yaşanan iki kaza nedeniyle hala dikkatle incelenmekte. Mayıs'ta Florida'da S Model Tesla aracını süren bir kişi kendine doğru gelen kamyonu fark etmedi ve kaza ölümcül oldu.

Temmuz ayında ise bir sürücünün X Model aracı yoldan sapıp otoban kenarındaki ahşap bariyerlere çarpmıştı. Tesla bu kazadan kurtulan sürücünün arabanın özelliklerinin doğru kullanılmadığını savundu.

"BU DENEYİMİ YAŞADIĞIM İÇİN MİNNETTARIM"

Ancak Joshua Neally otopilotun hayatını kurtardığını söyledi.

Neally KY3 kanalına "Bu deneyimi yaşadığım için çok minnettarım. Araba kullanırken tekrar böyle bir şey olursa, bilincimi kaybedersem veya arabayı kullanacak durumda olmazsam bile kimseye veya bir yere çarpmayacağımı biliyorum" dedi. ABD'nin Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği Kurumu yaşanan kazalar nedeniyle sürücüsüz araç teknolojisini incelemeye aldı.

 

Kaynak: Hürriyet