Sürücüsüz araç ABD'yi baştan başa katetti

Sürücüsüz araç ABD'yi baştan başa katetti

ABD'de, San Francisco-New York arasını kateden sürücüsüz otomobile, yaklaşık 5 bin 500 kilometrelik güzergahta sadece 2 kez müdahale edildi.

Dünya genelinde 33 ülkede faaliyet gösteren Delphi Automotive'den yapılan açıklamaya göre, lazer sensörleri, kameralar ve radarlarla donatılmış Audi Q5 model sürücüsüz araç, 5 bin 500 kilometrelik yolu katetti.

Delphi Automotive mühendisleri tarafından tasarlanan araçta, 9 gün süren yolculukta 2 kez sürücü müdahalesine ihtiyaç duyuldu. Müdahalelerden ilki, trafiğin yol bakım çalışması nedeniyle yoğunlaştığı, ikinci ise aracın otomatik sürüş sisteminin kalabalık olan sol şeride geçmeyi seçmediği anlarda yaşandı.

 Sürücüsüz araç bunların dışında kavşakları, köprüleri ve otobanları sorunsuz katetti.

Delphi Automotive'in Teknoloji Müdürü Jeff Owens, sürücüsüz bir aracın ilk kez ABD'nin bir kıyısından diğerine geçtiğini belirterek, "Aracımız yolculuk boyunca olağanüstü bir performans göstererek, beklentilerimizi aştı. Bu yolculuktan elde ettiğimiz bilgiler, sahip olduğumuz güvenlik ürünlerini en iyi seviyeye getirmemize ve gelecekte üreteceğimiz ürünlerin gelişimine katkıda bulunacak" ifadesini kullandı.