Sürücülere "bozayı" uyarısı

Sürücülere "bozayı" uyarısı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Erzurum Bölge Müdürlüğü ile karayolları ekiplerince, Aşkale-Erzincan karayoluna, sürücülerin bozayılara çarpmaması için uyarı tabelaları konuldu- Erzurum Orman ve Su İşleri Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Akkiprik:-

ERZURUM (AA) - Doğa Koruma ve Milli Parklar Erzurum Bölge Müdürlüğü ile karayolları ekipleri, Aşkale-Erzincan karayolu kenarına, sürücülerin yola çıkan bozayılara çarpmaması için uyarı tabelaları konuldu.

Orman ve Su İşleri Doğa Koruma ve Milli Parklar Erzurum Bölge Müdürlüğü görevlilerince yapılan araştırmada, yörede genellikle bozayıların kazaya uğradığı alanların Erzurum'un Aşkale ilçesi ile Erzincan arasındaki ulaşımı sağlayan karayolu çevresinde yer alan 10 kilometrelik alan olduğu saptandı.

Bu tespit üzerine Doğu Koruma ve Milli Parklar görevlileri ile karayolları ekipleri tarafından, söz konusu karayolunun çevresine sürücülerin dikkatli olup yola çıkan bozayılara çarpmaması için uyarı tabelaları yerleştirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Erzurum Bölge Müdürü Ahmet Akkiprik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaptıkları bir araştırmayla, nesli tükenmekte olan yaban hayvanlarının trafik kazalarında telef olmasının önüne geçmek amacıyla yaban hayvanlarının geçiş güzergahlarını belirlediklerini söyledi.

Akkiprik, kentin coğrafi özelliklerine bağlı olarak zengin yaban hayatı çeşitliliği içerisinde bozayıları da barındırdığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Zaman zaman bozayıların karayollarından geçişleri sırasında araç çarpmasına bağlı olarak ölümler gerçekleşmekte ve maddi hasarlı kazalar meydana gelebilmektedir. Doğa Koruma ve Milli Parklar Erzurum İl Şube Müdürlüğünce yapılan araştırma sonucu boz ayıların genellikle kazaya uğradığı alanın Aşkale-Erzincan karayolu üzerindeki 10 kilometrelik alan olduğu tespit edilmiştir. Ardından bu yol üzerinde belirlenen noktalara Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekipleriyle yaptığımız ortak çalışmalar sonucu uyarı tabelaları dikilmiştir."

Akkirik, bu çalışmalarla hem maddi hasarlı kazaların önüne geçmeyi hem de nesli tükenmekte olan bozayıların telef olmasını önlemeye çalıştıklarını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :