Suruç'taki terör saldırısı

Suruç'taki terör saldırısı

Barış İçin Kadın Girişimi öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, Suruç'taki saldırıya tepki göstererek, "ses çıkar" eylemi yaptı

İSTANBUL (AA) - Galatasaray Meydanı'nda, Barış İçin Kadın Girişimi öncülüğünde toplanan kadınlar, Suruç'taki terör saldırısını protesto için "ses çıkar" eylemi yaptı.

Kadınlar, yanlarında getirdikleri tencere, kaşık, tava, zil, düdük ve davullarla ses çıkararak oturma eylemi yaptı. Eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Pervin Buldan da katıldı. 

Grup adına okunan basın açıklamasında, kadınların barışa ihtiyacı olduğu vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Bugün evlerde, işlerde, sokakta maruz kaldığımız erkek şiddeti savaş ikliminde katbekat artacak. Biz kadınlar barışta ısrar ediyoruz çünkü, savaşın getireceği işsizlikle, yoksullukla, yoksunluk ve belirsizlikle en başta yüz yüze gelmek zorunda olanlarız. Bir kadın olarak, pek çok kadın olarak susmuyoruz, susmayacağız. Bu topraklarda adil, eşit ve hakiki bir barış kurulana, sözümüz, sesimiz duyulana kadar dayanışma içinde yan yana barış için ısrar edeceğiz. Hemen şimdi silahlar sussun, barış konuşsun." 

Barış isteğini dile getiren pankart açan kadınlar, daha sonra olaysız dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı