Suruç Belediyesi çocukların da yüzünü güldürüyor

Suruç Belediyesi çocukların da yüzünü güldürüyor

İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirme ile hizmetlerin yoğun bir şekilde ulaştığı Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde park ve bahçelerdeki bakım ile onarım çalışmaları çocukları da memnun ediyor- Suruç Belediyesine görevlendirilen Şanlıurfa Vali Yardımcısı

ŞANLIURFA (AA) - RAUF MALTAŞ - İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirme sayesinde park ve bahçelerde oyun alanlarına kavuşan Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki çocukların sevinci yüzlerine yansıyor.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği DBP'li Suruç Belediyesine görevlendirilen Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, ilçede sosyal çalışmalara ağırlık veriyor.

Çalışmalar kapsamında ilk etapta parklardaki çalışmalara öncelik veren Açıkgöz, bakım ve onarımın ardından çim ektirdiği parklara yeni oyun grupları kurdurdu.

Sosyal imkanların kısıtlı olduğu ilçede parklara yerleştirilen oyun grupları çocuklardan ilgi görüyor. Okul dışında kalan vakitlerini parklardaki salıncak ve kaydıraklarda geçiren çocukların sevinci yüzlerine yansıyor.

Açıkgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede kullanılamaz haldeki parkların tamamının yenilenerek vatandaşın hizmetine sunulduğunu söyledi.

Park ve bahçe işlerine öncelik verdiklerini vurgulayan Açıkgöz, "Parklarımızın hepsi aktif bir şekilde kullanılıyor. Daha önce sosyal anlamda kullanılacak tek alan olan parklar kullanılamaz haldeydi. Vatandaşımızın sosyal anlamda hiç bir eksiğinin karşılanamadığını görmüştük. Park ve bahçelerimize öncelik vererek buraların sosyal alanlar olarak hizmete girmesini sağlamış olduk." diye konuştu.

- "Daha önce çöl gibiydi"

Oyun parkında gönlünce oynayan çocuklardan Abdullah Acar da evlerinin yakınında güzel bir parka kavuştuğu için mutlu olduğunu anlattı.

Okulun dışında kalan zamanlarını yeni yapılan parkta geçirdiğini anlatan Acar, "Bu park yokken hiç eğlenceli değildi buralar. Şu anda arkadaşlarımızla gelip hep eğleniyoruz. Hatta akşamları gelip burada yemek yedikten sonra eve gidiyoruz." dedi.

İbrahim Oktar da parkta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyoruz. Daha önce park yoktu şimdi artık park var. Burada çok güzel eğleniyoruz. Arkadaşlarımızla beraber geliyoruz, buralarda geziyoruz." sözlerine yer verdi.

Musa Etkin ise 8. sınıf öğrencisi olduğunu belirterek, "Daha önce burası çöl gibiydi, şimdi bakım onarım yaptılar her tarafa çim ekildi. Böyle daha iyi oldu." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :