"Sürprizlerle dolu bir tur bizi bekliyor"

"Sürprizlerle dolu bir tur bizi bekliyor"

- Milli bisikletçi Ahmet Örken:"(Cumhurbaşkanlığı Turu) Etapların değişmesinin bizim için avantaj olduğunu düşünüyorum" - "Umuyorum ki etaplarda podyumda yer alırız"- "Rakiplerimiz sene boyunca bu seviyedeki yarışlara katılıyor. Biz ise senede sadece bir


ANKARA (AA) - HALİL İBRAHİM AVŞAR - Milli bisikletçi Ahmet Örken, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun bu yıl sürprizlere açık olduğunu söyledi.

55. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (TUR 2019), 16-21 Nisan tarihlerinde Marmara'da düzenlenecek. Dünya Turu takviminde üçüncü kez koşulacak yarışta Türkiye'yi milli takım temsil edecek.

Milli bisikletçi Ahmet Örken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yılın aralık ayından bu yana tura hazırlandıklarını belirterek, "Kulübümüz ve milli takımla kamplar yaptık, yurt dışında yarışmalara katıldık. Erciyes'teki yükseklik kampını tamamladık ve İstanbul'a geçtik. Yarışa hazırız. Ülkemizi başarılı bir şekilde temsil etmek için mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Turun parkurunda önemli değişikliklerin yaşandığına işaret eden Ahmet, 1963'te Marmara Turu adıyla başlayan organizasyonun bu yıl ilk rotasına benzer "nostaljik" bir güzergahta koşulacağını hatırlattı.

Güzergahtaki değişikliklerin yarışa olası etkisini değerlendiren Ahmet, şöyle konuştu:

"Etaplarda daha önce yarışmadık, bilmiyoruz ama grafik olarak hepsini kontrol edebildik. Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir rüzgarlı bölgeler. Özellikle ilk ve ikinci etaplar çok rüzgarlı, ne olacağı belli olmayan etaplar. Burada kaos oluşabilir, rüzgardan dolayı takımların farklı denemeleri olabilir. Bunlar da bizim avantajımıza olabilir. Önlerde tutunabilirsek bizim şansımız daha yüksek olur. Etapların değişmesinin bizim için avantaj olduğunu düşünüyorum. Sürprizlerle dolu bir tur bizi bekliyor. Çünkü bu parkurda daha önce hiç yarışmadık. Bunun için çok heyecanlıyız."

Ahmet Örken, turun bu yıl daha heyecanlı geçeceğini vurgulayarak, "Sürekli aynı yerde yarışıldığında çok fazla heyecan duyulmuyor. Şimdi daha fazla heyecan olacağını düşünüyorum. Yeni yerlere gidilecek. İzleyicilerin, nerede ne olacağını bilmedikleri için yarışın tamamını heyecanla takip edeceklerimi düşünüyorum." şeklinde görüşlerini aktardı.


- Hedef podyum


Milli bisikletçi, turdaki hedeflerine ilişkin ise "2017'de etap ikinciliği elde etmiştim. Umuyorum ki etaplarda podyumda yer alırız. Hedefimiz birinci olabilmek, podyumda yer alabilmek." değerlendirmesinde bulundu.

Yarışın Dünya Turu takviminde yer aldığına dikkati çeken Ahmet, şöyle devam etti:

"Rakiplerimiz sene boyunca bu seviyedeki yarışlara katılıyor. Biz ise senede sadece bir kez bu seviyedeki bir yarışta mücadele ediyoruz. Çünkü ülkemizde bu seviyede bir takım yok. Cumhurbaşkanlığı Turu, ülkemizde düzenlendiği için milli takım adı altında yarışıyoruz. Bizim katılabildiğimiz en büyük tur, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu. Bizim için ekstra zor oluyor. Çünkü öncesinde böyle bir tura katılmıyoruz. Bu tarz yarışların atmosferi çok daha farklı."

Cumhurbaşkanlığı Turu'nun ülke turizmine ve bisiklet sporuna katkısına değinen milli sporcu, şunları kaydetti:

"Turun turizm açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Geçilen şehirler, tarihi yerler helikopter kamerasıyla çekiliyor, dünyaya gösteriliyor. Tur 185 ülkede yayınlanıyor. Bu, ülkemizin tanıtımı açısından çok önemli. Cumhurbaşkanlığı Turu ayrıca ülkemizde bisiklet kültürünün yaygınlaşması açısından da çok büyük önem arz ediyor. Yarışa ilk katıldığım senelerde izleyici, bisiklete binen sayısı bu kadar yoktu. Cumhurbaşkanlığı Turu ile hem seyirci kitlesi hem de bisiklet sporuna başlayan insanların sayısı artmaya başladı."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :