Suriye’ye insani yardım konvoyu

Suriye’ye insani yardım konvoyu

Konya İHH, “ Kardeşçe Paylaşalım, Vakit Ramazan sloganıyla start verdiği çalışmaları kapsamında 10 TIR dolusu insani yardım malzemesini Suriye'ye gönderildi

Konya İHH tarafından, Ramazan çalışmaları kapsamında Konyalı hayırseverlerin destekleriyle 10 TIR dolusu yardım malzemesi, Mevlana Kültür Merkezi önünden düzenlenen törenle, mazlumların feryatlarını dindirmek ve Suriyeli çocukların iftar ve sahurlarını doya doya yapabilmeleri için yola çıktı .

Konya İHH Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, törende yaptığı konuşmada, Suriye'de yaşanan savaştan dolayı insanların temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamadığını söyledi. İHH'nın savaşın çıktığı ilk günden beri bölgede yardım faaliyetlerini sürdürdüğünü anlatan Uysal, "Bir ekmeğin, bir elbisenin bile açlıktan ölümleri engelleyebileceği, en küçük yardımların dahi hayati önem taşıdığı şu günlerde Suriyeli kardeşlerimize yardım seferberliği başlattık" dedi.

RAMAZAN’DA BÖLGEYE ONLARCA TIR  GÖNDERECEĞİZ

Uysal, un, konserve çeşitleri ve kumanya kolilerinin bulunduğu yardım TIR’larının Suriye'deki kamplara ulaştırılacağını belirterek, şöyle konuştu: "İHH, bugün tüm dünyada en büyük yardım organizasyonlarını gerçekleştiren teşkilattır…

Bugüne kadar Suriye'ye 5 bini aşkın yardım TIR’ı gönderen Vakfımız,  gün geçtikçe bölgede kalıcı eserler inşa etmeye devam ediyor. Biz de Konya İHH olarak bugün bölgeye 10 TIR insani yardım gönderiyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde onlarca yardım tırını daha göndererek Ramazan’ı mazlum kardeşlerimizin doya doya yaşamalarına vesile olacağız." dedi. TIR’lar yapılan duanın ardından Suriye’ye uğurlandı.