Suriye'ye insani yardım

Suriye'ye insani yardım

İyilikder tarafından Cerablus'taki ihtiyaç sahiplerine gıda ve kıyafet desteği sağlandı

GAZİANTEP (AA) - İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince, Suriye'de terör örgütlerinden arındırılan Cerablus'taki ihtiyaç sahiplerine gıda ve kıyafet desteği verildi.

İyilikder Cerablus Koordinatörü Abdullah Başyiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç savaşın başladığı ilk günden bu yana Suriye halkının yanında olduklarını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu tarafından teröristlerden temizlenen Cerablus'ta hayatın normale döndüğünü aktaran Başyiğit, bu anlamda dernek olarak buraya yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Keçiören Belediyesi iş birliğiyle daha önce Cerablus'taki Sadık Handavi Okulu'nu tadilatını yaparak eğitime kazandırdıklarını anımsatan Başyiğit, şu değerlendirmede bulundu:

"İyilikder olarak Suriye savaşının başladığı ilk günden beri mazlum Suriye halkının kadınlarına, çocuklarına, yaşlılarına, ihtiyaç sahiplerine duyarlılığımızı ve hassasiyetimizi ortaya koymuş durumdayız. Bugün de Cerablus'un güneyinde çadırda kalan ailelere 500 çuval un dağıtıyoruz. Ayrıca önceden belirlediğimiz 250 yetim çocuğa kıyafet dağıtacağız. İnşallah bu yardımlarımız devam edecek. İlçede artık hayat normale döndü bunun için yaptıracağımız çadır kafede insanlara ücretsiz çay dağıtacağız. Sonrasında da oluşturacağımız alanda ihtiyaç sahibi insanlara buradan gıda malzemeleri dağıtacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :