Suriye'ye 25 bin çuval un yardımı

Suriye'ye 25 bin çuval un yardımı

İHH'nın Katar yardım kuruluşu RAF iş birliğiyle temin ettiği unlar Suriye'ye gönderildi

KİLİS (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın, Katar yardım kuruluşu RAF iş birliğiyle temin ettiği 25 bin çuval un Suriye'ye gönderildi.

İHH basın biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, 50'şer kilogramlık 25 bin çuval un yüklü 50 tır, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçti.

Unlarla Suriye'nin Halep, Azez, Cerablus, Rai, Babel Hava gibi kentlerindeki fırınlarda Suriyeliler için ekmek üretilecek.

İHH Suriye Çalışmaları Kilis Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Serkan Öktem, Suriye'de yaşanan dramın gün geçtikçe arttığını belirtti.

Suriyelilerin ihtiyaçlarının da aynı oranda artış gösterdiğini dile getiren Öktem, bu kapsamda Suriye'ye yönelik çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

"Halep'e Yol Açın" sloganıyla tüm dünyaya yaptıkları çağrının karşılık bulmaya devam ettiğini aktaran Serkan Öktem, şunları kaydetti:

"Katar'da bulunan duyarlı insanlar bu çağrımıza kulak vererek, donör kuruluşlarımızdan RAF üzerinden bizlere 50 tır, 25 bin çuval un ulaştırdı. Gerçekten çok büyük bir yardım. Bu unları gerek İHH'nın Kilis ve Reyhanlı'daki fırınlarında, gerekse Suriye içerisinde bulunan mobil fırınlarımız ve Suriye'de bulunan yerel fırınlarda ekmek üretiminde kullanacağız. Özellikle ihtiyaçların had safhada olduğu Halep, Cerablus ve Rai gibi bölgelerin yanı sıra kamplarımız ile zeytinlik alanlarında yaşayan Suriyelilere ekmek üreterek ulaştıracağız."

Öktem, tüm dünyanın Suriye'de yaşanan drama sessiz kalmaması, yardımlarıyla mağdur Suriyelileri desteklemesi gerektiğini de vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :