Suriyelilere "Yaşlılar Haftası" sürprizi

Suriyelilere "Yaşlılar Haftası" sürprizi

Öncüpınar Konteyner Kent'te yaşayan 70 yaş ve üzerindeki Suriyeliler, Yaşlılar Haftası'nı Türk Kızılayı gönüllüleriyle pasta keserek kutladı

KİLİS (AA) - Kilis'te Öncüpınar Konteyner Kent'te yaşayan 70 yaş ve üzerindeki Suriyeliler, Yaşlılar Haftası kapsamında Türk Kızılayı gönüllüleriyle pasta kesti.

Çeşitli hediyelerle kampa gelen Türk Kızılayı gönüllüleri, 2 Nolu Sosyal Tesisler'de düzenlenen programda, yaşlılarla bir süre sohbet etti.

Kilis Kızılay Şubesi Genel Hizmet Yöneticisi Hikmet Erdinç, AA muhabirine, Kızılay olarak din, dil, ırk ve mezhep farkı gözetmeksizin nerede bir mazlum varsa yanlarında olmaya gayret ettiklerini belirtti.

Kent merkezindeki yaşlıları ziyaret ettikten sonra Suriyeli misafirlere de bir sürpriz yapmak istediklerini anlatan Erdinç, "Savaştan kaçarak ülkemize sığınan yaşlı nine ve dedelerimizi ziyaret ettik. Yaşamış oldukları savaşın acısını bir nebze olsun hafifletmek için böyle bir program düzenledik. Çok mutlu olduklarını gördük ve biz de mutlu olduk. Tüm yaşlılarımızın Yaşlılar Haftası kutlu olsun."diye konuştu.

Suriyeli İsa Hacıisa da (86) yaklaşık 5 yıl önce sığındığı Türkiye'de iyilikten başka birşey görmediğini ifade etti. Hacıisa, "Yaşadığım sürpriz karşısında çok şaşırmadım Türk yetkililer, Türk halkı sık sık böyle sürprizler yapıyor. Artık hayatımıza girmiş durumdalar ben bütün Türk halkına teşekkür ediyorum. Bugün yaptıkları sadece bunun göstergelerinden birisi."dedi.

Muhammet Zerzuri de (82) Türkiye'nin kendileri için ellerinden gelenin fazlasını yaptığını bu nedenle ne kadar teşekkür etseler az olduğunu söyledi.

Habibe Habibe de böyle bir günü kendilerine yaşattığı için Türk Kızılayı gönüllülerine teşekkür etti.

Suriyeliler daha sonra gönüllülerce hazırlanan pastayı birlikte kesti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :