Suriyeliler Türk öğretmenlerini unutmadı

Suriyeliler Türk öğretmenlerini unutmadı

Türk Kızılayı Kilis Toplum Merkezi'nde Türkçe öğrenen Suriyeli kursiyerler, öğretmenleri için Türkçe şarkılar seslendirdi ve şiirler okudu

KİLİS (AA) - Türk Kızılayı Kilis Toplum Merkezi'nde Türkçe eğitim gören Suriyeli kursiyerler, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Bir düğün salonundan düzenlenen etkinlikte, Suriyeli gençlerden oluşan müzik grubu, Türkçe şarkılar seslendirdi. Yetişkin kursiyerler de Türkçe ve Arapça şiirler okudu.

Merkezin Yöneticisi Zeynep Meltem Torun, AA muhabirine, Suriyelilerin merkezde aldıkları eğitim sonucu Türkçe öğrendiğini söyledi.

Toplum merkezinde sosyal uyumluluk projesi kapsamında bir çok kursların yer aldığını belirten Torun, "Onlar sağ olsun öğretmenlerini unutmadılar. Bu programda halk eğitim merkeziyle yaptığım koromuz var. Suriyeli katılımcılarımız Türkçe şarkı ve şiir söyledi. Her birinin çok büyük bir emeği var." diye konuştu.

Torun, eğitim çalışmaları yürütürken İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezinden de destek aldıklarını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :