Suriyeliler için yardım çağrısı

Suriyeliler için yardım çağrısı

İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Yemelek:-''İnsanlar bölgede derme çatma çadırlarda soğukla mücadele ediyor. Bastıran soğuk hava nedeniyle battaniye, giysi, yakacak ve gıdaya ihtiyaç duyuluyor. Herkese yardım için çağrıda bulunuyoruz"

HATAY (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca, Suriye'deki kamplarda barınan ailelere kışlık kıyafet, battaniye ve yakacak yardımı konusunda yardım çağrısı yapıldı.

İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Erhan Yemelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejiminin saldırıları nedeniyle evlerini terk ederek kamplarda yaşamaya mahkum olan yüz binlerce insanın yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

İç savaş nedeniyle yaşadıkları yerleri terk ederek Türkiye sınırına yakın bölgelerde kurulan çadır kentlerde hayata tutunmaya çalışan yaklaşık 700 bin Suriyeli olduğuna dikkati çeken Yemelek, ''İnsanlar bölgede derme çatma çadırlarda soğukla mücadele ediyor. Bastıran soğuk hava nedeniyle battaniye, giysi, yakacak ve gıdaya ihtiyaç duyuluyor. Herkese yardım için çağrıda bulunuyoruz." dedi.

Çadırlarda barınan Suriyelilerin soğuk havadan olumsuz etkilendiklerini ifade eden Yemelek, şunları kaydetti:

''Günlerdir yağan şiddetli yağmur nedeniyle de bazı çadırlar kullanılamaz hale geldi. Kamplarda yetersiz beslenme, soğuk hava, temiz su sıkıntısı nedeniyle salgın hastalıklar da artıyor. En büyük ihtiyaçların başında da battaniye, ısınma gereçleri, kıyafet ve gıda geliyor. Ölümlerin yaşanmaması için bir an önce yardımların bu kamplara ulaştırılması gerekiyor. Ayrıca kamplarda kalan çocukların da çizme ile mont gibi kışlık kıyafetlere ihtiyacı bulunuyor.''

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :