Suriyeliler gönüllü olarak ülkelerine dönüyor

Suriyeliler gönüllü olarak ülkelerine dönüyor

Kilis kent merkezinde yaşayan bir grup Suriyeli, işlemlerinin ardından Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndan ülkelerine geçti

KİLİS (AA) - Kilis kent merkezinde yaşayan bir grup Suriyeli, Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndan ülkelerine kesin dönüş yaptı.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye sığınan ve Kilis kent merkezinde yaşayan 60 Suriyeli, ülkelerine gitmek için Öncüpınar Konteyner Kenti yakınında toplandı. AFAD tarafından verilen kimlikleri geri alınan Suriyeliler, gönüllü geri dönüş formu doldurdu.

Geri dönüş işlemleri tamamlanan Suriyeliler, AFAD'ın tahsis ettiği araçlarla Esselame Sınır Kapısı'na götürüldü. Suriyeliler, buradan da Suriye geçici hükümeti tarafından otobüslerle ülkelerine gönderildi.

Suriyeli Diyab Berhavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç savaştan kaçtığını ve 3 yıldan beri Türkiye'de yaşadığını belirtti.

3 çocuğunun olduğunu ifade eden Berhavi, ''Azez'e akrabalarımın yanına dönmek istiyorum. Çocuklarımı da yine akrabalarımın yaşadığı Halep'e bağlı Cerablus ilçesine göndereceğim. Türk hükümetine bu zamana kadar bize yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ediyorum'' dedi.

Zelal Humani ise Suriye'deki akrabalarını çok özlediğini, evine ve ülkesine kavuşacağı için çok mutlu olduğunu belirtti.

İç savaşın bitmesi temennisinde bulunan Humani, ''İnşallah iç savaş biter de Türkiye'de barınan tüm Suriyeliler ülkesine döner. Türkiye bize çok yardımcı oldu. Allah Türk hükümetinden razı olsun'' diye konuştu.

Bu arada AFAD yetkililerinden alınan bilgiye göre, günde yaklaşık 100-125 kişi gönüllü olarak Suriye'ye kesin dönüş yapıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı