Suriyeli yetimlerin mezuniyet heyecanı

Suriyeli yetimlerin mezuniyet heyecanı

İHH İnsani Yardım Vakfınca, Suriyeli yetim anaokulu öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi

KİLİS (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Kilis'te "Yetim Dayanışma Günleri" etkinlikleri kapsamında, ülkelerindeki iç savaşta babalarını kaybeden Suriyeli anaokulu öğrencileri için mezuniyet töreni düzenledi.

İHH Kilis Koordinasyon Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen yıl vakıf tarafından kurulan anaokulunda, yetim çocukların eğlenmeleri için mezuniyet programı yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, halat çekme, mendil kapmaca oyunları, şiir ve şarkı yarışmaları gibi etkinlikler düzenlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İHH Kilis anaokulu öğretmeni İman Abdulhay, Suriyeli yetimlere Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun bir eğitim verildiğini belirtti. Anaokulunda 70 Suriyeli yetimin eğitim gördüğünü aktaran Abdulhay, şöyle devam etti:

"Burada 70 yetim öğrencimiz eğitim görüyor. 3-6 yaşlarından oluşan çocuklara 4 ayrı sınıfta eğitim veriyoruz. En büyük amacımız çocukları savaş psikolojisinden kurtarmak. Çocuklara anne ve baba eksikliğini hissettirmemeye önem veriyoruz. İnşallah bu sene 6 yaşlarında olan 23 öğrencimiz mezun oluyor. Eğitimlerine devlet okullarında devam edecekler. Yardımlarını esirgemeyen Türk halkına teşekkür ederiz."

Çocukların gelişimi açısından anaokulunda çeşitli yenilikler yapıldığını ifade eden Abdulhay, şunları kaydetti:

"Anaokulun bahçesi içerisinde çeşitli hayvanların bulunduğu mini bir hayvanat bahçesi de kurduk. Bu sayede çocuklara hayvan sevgisi aşılanıyor. Anaokulunda, derslerin yanı sıra uykularına da önem verilen çocuklar için uyku odası hazırlandı. Her gün tek tek evlerinden alınan çocuklar akşam tekrar evlerine bırakılıyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :