Suriyeli yetim çocuklara yardım

Suriyeli yetim çocuklara yardım

HATAY (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca Suriye'nin farklı bölgelerinde yaşayan 10 bin yetim çocuk için nakdi yardımda bulunuldu.İHH...

HATAY (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca Suriye'nin farklı bölgelerinde yaşayan 10 bin yetim çocuk için nakdi yardımda bulunuldu.

İHH Suriye Çalışmaları Yetim Birimi Sorumlusu Regaip Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Suriyeli yetimlere destek olduklarını belirtti.

Yetim çocukların büyük sıkıntılar yaşadığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Suriye içerisinde İdlib, Halep, Hama ve Lazkiye kırsallarında bulunan 10 bin yetim için nakdi yardım dağıttık. Bu yardımlar çocukların birçok temel ihtiyacının giderilmesine vesile olacak. Dağıtımları her ay düzenli yapıyoruz. Suriye'deki savaşın yıkımından en çok yetimler etkilendi. Biz de onların yaralarını sarmak için çaba gösteriyoruz. Bu sosyal nakdi yardım çalışması, vakfımız tarafından yürütülen yetim hamiliği sistemi kapsamında gerçekleştiriliyor. Her ay yetimlerimize bu yardımların ulaşmasına vesile olan hayırseverlere teşekkür ediyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :