Suriyeli yetim çocuklara kıyafet yardımı

Suriyeli yetim çocuklara kıyafet yardımı

Ülkelerindeki iç savaşta anne-babalarını kaybeden Şanlıurfa'daki 130 Suriyeli çocuğa ayakkabı, kıyafet ve oyuncak hediye edildi

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa İnsani Yardım Platformunca, ülkelerindeki iç savaşta anne veya babalarını kaybeden Suriyeli çocuklara ayakkabı, kıyafet ve oyuncak dağıtıldı.

Sığınmacılara hizmet amacıyla kurulan platform tarafından Suriyeli çocuklara yardım etkinlikleri kapsamında, Suruç ilçesindeki çadır kentte kalan 130 çocuğa hediye dağıtıldı. Minibüslerle Paşabağı Mahallesi'ndeki Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Yardım Mağazası'na anneleriyle beraber getirilen çocuklar, gönüllülerin de yardımıyla kendilerine uygun ayakkabı ve giysileri seçti.

Suriyeli minikler oyuncaklarını alıp yemek yedikten sonra araçlarla yeniden çadır kente götürüldü.

Platformun mağaza sorumlusu Veysel Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli çocukları bir nebze olsun sevindirmek adına her hafta böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Hayırseverlerin desteğiyle şimdiye kadar binlerce çocuğa ulaşmayı başardıklarını anlatan Toprak, "Salı gününden itibaren Suruç'tan 600 civarında yetimi giydirdik. Gelecek hafta bu kamptaki çocukların tamamını giydirmiş olacağız. Ama bizim çalışmalarımız devam edecek. Kamp dışında kalan çocuklarımız da var. Amacımız tüm çocukları sevindirmek ve yeni kıyafetlerle buluşmalarını sağlamaktır." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :