Suriyeli ve Türkiyeli sanatçılar "Bir Arada"

Suriyeli ve Türkiyeli sanatçılar "Bir Arada"

ABD İstanbul Başkonsolosluğu, UNIQ İstanbul ve Turkmall Sanat'ın desteğiyle Suriyeli ve Türk sanatçıların birlikte üretimlerini esas alan "Together - Bir Arada" açık stüdyo çalıştayı başladı

İSTANBUL (AA) - Suriyeli ve Türk sanatçıların birlikte üretimlerini esas alan "Together - Bir Arada" açık stüdyo çalıştayı başladı.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu, UNIQ İstanbul ve Turkmall Sanat'ın desteğiyle UNIQ Gallery’de başlayan çalıştayda, AA muhabirine konuşan projenin koordinatörü Kerim Kürkçü, projenin üzerinde bir yıldır çalıştıklarını söyledi.

"Bir Arada" projesiyle savaşın kötü şartlarına karşı nasıl birlikte göğüs gerebileceklerini göstermek istediklerini aktaran Kürkçü, bunun Suriyeli ve Türk sanatçıların, birlikte üretimlerini esas alarak gerçekleşeceğini anlattı.

Kürkçü, projeyle Suriyeli sanatçıların Türkiye'deki sanat ortamında kendilerine bir yer açmasını ve sanat dünyasıyla tanışmasını amaçladıklarını belirterek, UNIQ İstanbul, ABD İstanbul Başkonsolosluğu ve Turkmall Sanat'ın destekleriyle projenin hayat bulduğunu ifade etti.

Projede 5 Suriyeli 5 Türk sanatçının yer aldığı bilgisini veren Kürkçü, şunları kaydetti:

"Bir yıldır katıldığımız birçok konferansta hem Suriyeli hem de Türk sanatçılarla bir araya gelme fırsatı yakaladık. Burada görüştüğümüz Suriyelilerden katılmalarına imkanı olanları seçtik çünkü birçoğu farklı yerlerde çalışıyor. Sanatçıların iki hafta boyunca üretecekleri hem kişisel hem de ortak projeler sergilenecek. Bu bizim için büyük bir fırsat. Hem üretimlerine hem de sergilenmesine destek oluyoruz."

Proje koordinatörlerinden Deniz Biber Eyüboğlu ise bunu bir galeri çalışması olarak görmediklerini ve sanat merkezi oluşturmaya başladıklarını dile getirdi.

Suriye'nin sanatçılar için artık imkansız bir ortam olduğunu bildiren Eyüboğlu, bu sanatçıların Türkiye'de kaldıkları süre boyunca projelerin devamlılığının olması gerektiğine inandıklarını aktardı.

Çalıştay kapsamında üretilen eserler, Ocak-Mart 2017 tarihlerinde Turkmall Sanat'ta sergilenecek. Aynı zamanda "Together" projesi, 06-18 Aralık tarihleri arasında izleyiciye, sanatçıların üretim aşamasına tanıklık etme imkanı sunacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :