Suriyeli savaş mağdurlarına tekerlekli sandalye yardımı

Suriyeli savaş mağdurlarına tekerlekli sandalye yardımı

Ülkelerindeki iç savaşta uzuv kaybı yaşayan 15 yürüme engelli Suriyeliye tekerlekli sandalye verildi

HATAY (AA) - Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Suriye'deki iç savaşta uzuvlarını kaybeden 15 yürüme engelliye tekerlekli sandalye yardımında bulundu.

Merkezi İsviçre'de bulunan Tut Elimi Derneği ve Gezgin Gurmeyiz üyeleri ve Heybe İnsani Yardım Derneğince temin edilen tekerlekli sandalyeler, ihtiyaç sahibi Suriyelilere dağıtıldı.

Gezgin Gurmeyiz editörü Turgut Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli savaş mağdurlarının yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Savaş nedeniyle engelli duruma düşenlerin dertlerine az da olsa derman olmaya çalıştıklarını anlatan Tunç, şöyle konuştu:

"Daha önceden tespit edilen aralarında çocuk, kadın ve yaşlı 15 Suriyeli kardeşlerimize tekerlekli sandalye hediye ettik. Suriyeli ailelerin yaralarını sarmayı sürdürüyoruz. Bağışlanan sandalyeler sayesinde evlerinden uzun süre çıkamayan kardeşlerimiz biraz olsun dışarıya çıkarak moral bulacaklar."

Suriye'nin Halep kentinde ateşi çıkan çocuğunu götürdüğü hastanenin savaş uçaklarıyla bombalanması sonucu sağ bacağı kopan 28 yaşındaki Mune Ekrem, yapılan yardıma teşekkür etti.

Türkiye'de olmaktan dolayı mutlu olduğunu anlatan Ekrem, "Sizler bize kucak açtınız. Çok şükür hayattayım, bir bacağım olmasa da her şeye rağmen yaşamak çok güzel. Bana verilen bu tekerlekli sandalyeyle artık özgürce dışarıya çıkabileceğim. Emeği geçenlere teşekkür ederim." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :