Suriyeli öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması

Suriyeli öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması

Kahramanmaraş'taki çadır kentte 4 bin 100 öğrenciye eğitim veren 130 Suriyeli öğretmen, vatanlarından uzakta öğretmen olmanın burukluğunu yaşıyor

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyeliler arasındaki öğretmenler, vatan hasreti yaşıyor.

Barındıkları çadır kent ve kamplarda Türkiye'nin verdiği fırsatla Suriye'nin geleceği için çocukları eğiten öğretmenler, bedenleri Türkiye'de olsa da kalpleri Suriye için atıyor.

Kahramanmaraş'taki çadır kentte 130 Suriyeli öğretmen, 4 bin 100 öğrenciye eğitim veriyor. Türk meslektaşlarının 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayan Suriyeli öğretmenler, ülkelerindeki savaşın bitmesini ve orada öğretmenlik yapmanın hayalini yaşıyor.

Türkiye'nin desteğiyle çocukların eğitimden geri kalmamasının en büyük sevinçleri olduğunu belirten öğretmenler, buruk bir Öğretmenler Günü geçirdiklerini belirtti.

- "Çocuklarımız eğitimde geri kalmadılar"

Kahramanmaraş'taki çadır kentte öğretmenlik yapan Halal Haçur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerinden ayrı buruk bir Öğretmenler Günü kutladıklarını söyledi.

En büyük hayallerinin ülkelerinde eğitim vermek olduğunu dile getiren Haçur, şunları kaydetti:

"Çok üzgünüz, bir an önce Suriye'deki savaş bitsin. Ülkemize gidelim ve orada görev yapalım. Allah'a dua ediyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl vatanımızda oluruz. Biz Türkiye'ye çok teşekkür ediyoruz. Bize bu fırsatı verdiği için. Ülkemizde savaş oldu ama çocuklarımız eğitimde geri kalmadılar, okullarına devam ediyorlar."

Haçur, Türkiye'nin verdiği eğitim fırsatından dolayı kendilerini daha sorumlu hissettiklerini, Suriye'nin geleceği çocukları daha iyi hazırladıklarını kaydetti.

- "Vatanımızda olmadığımız için üzgünüz"

Öğretmenlerden Meysa Aluşeluk ise savaş başlamadan önce Öğretmenler Günü'nü kendi ülkelerinde kutladıklarını, bedenlerinin Türkiye'de akıllarının ise Suriye'de olduğunu söyledi.

Her türlü destek için Türkiye'ye teşekkür eden Aluşeluk, "Burada da güzel ama vatanımızda olmadığımız için üzgünüz. İnşallah gelecek yıl öğretmenler gününde vatanımızda oluruz. Suriye'de öğretmenler gününde öğrenci ve öğretmenler aramızda küçük bir parti yapıyorduk ve çok eğleniyorduk."

Menal Abdulkerim de Suriye'de Öğretmenler Günü'nün mart ayında kutlandığını belirterek, gurbette bu günü kutlamanın hüznü içinde olduğunu ifade etti.

Abdulkerim, bir öğretmenin kendi ülkesinde gününü kutlamasının ayrı bin anlamının olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı