Suriyeli öğretmenler konser verdi

Suriyeli öğretmenler konser verdi

Kilis'te Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen törende, Suriyeli öğretmenlerden oluşan müzik grubu, meslektaşları için konser verdi

KİLİS ( AA) - Kilis'te Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen törende Suriyeli öğretmenler konser verdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kilis 7 Aralık Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, Suriyeli öğretmenlerden oluşan müzik grubu, sahne aldı. Suriyeli öğretmenler, Türk meslektaşları için verdiği mini konserde, Türkçe, İngilizce ve Arapça şarkılar seslendirdi. Suriyeli öğretmenlerin performansı, katılımcıların beğenisi topladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili, törendeki konuşmasında, vefakar ve cefakar öğretmenlerin yılın sadece bir gününde değil 365 günü hatırlanması gerektiğini belirti.

Öğretmenliğin başka bir meslekle mukayese edilemeyecek kadar yüce bir meslek olduğunu ifade eden Sevgili, "Öğretmenlik mesleği, acı ama meyvesi bir o kadar tatlıdır. Yeni bir neslin inşasını üstlendiğimizi düşünüp sonucunu aldığımızda, bütün yorgunluklarımızı unuturuz. Çünkü biliyoruz ki nesillerin ve geleceğin geleceği ancak öğretmenlerin eseridir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeyle gündeme gelen Hasan Kalyoncu Üniversitesi Siyasal Bilimler öğrencisi Suriyeli Ravdanur Cuma ise çok sevdiği öğretmenini ülkesinde yaşanan savaşta kaybetmenin üzüntüsünü dile getirdi.

Türkiye'ye misafirperverliği nedeniyle duyduğunu minnettarlığı anlatan Cuma, şöyle konuştu:

"Tek kelime Türkçe bilmezken kamptaki öğretmenlerimiz sayesinde 2 ayda Türkçe öğrendim. Birçok kurs vardı kamplarda, kurslara katıldım, psikoloji eğitimi aldım. Savaştan kaçmış, hiçbir şeyi olmayan Suriyeli bir kız çocuğuyken bugün Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birinde siyaset bilimi okuyan öğrenciyim. Türkçemi her geçen gün ilerletiyorum, İngilizce öğrendim, şimdi ise İspanyolca öğrenmek için çalışıyorum."

Eğitimini tamamladıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi adil, cesur, büyük bir siyasetçi olmayı hedeflediğini aktaran  Cuma, bunu başarmak için çok çalışacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından yeni göreve başlayan öğretmenler yemin etti, emekli öğretmenlere ise Meslek Övünç Belgesi verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı