Suriyeli komutanın "vatan" özlemi

Suriyeli komutanın "vatan" özlemi

Ailesinin can güvenliğini sağlayabilmek için Türkiye'ye sığınan Özgür Suriye Ordusu Selçuklu Tugay Komutanı Hatip, savaş biter bitmez ülkesine dönmek istiyor- Türkmen komutan Hatib: - "Suriye'deki ölülerimizin hatırı için vatanımıza geri döneceğiz. Hiç ki

OSMANİYE (AA) - MENDERES ÖZAT - Ailesinin can güvenliğini sağlayabilmek için Türkiye'ye sığınan Suriyeli muhalif komutan Salih Hatib, ülkesindeki savaşın biteceğine inandığını belirterek, "Suriye'deki ölülerimizin hatırı için vatanımıza geri döneceğiz" dedi.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde ayakkabı boyacılığı ve tercümanlık yaparak geçimini sağlayan 42 yaşındaki Türkmen komutan Hatib, AA muhabirine, bir yıl önce Suriye'deki rejim güçlerinin bombalı saldırılarından korunmak için ailesini alarak Türkiye'ye sığındığını söyledi.

İlçeye annesi, eşi ve 6 çocuğuyla geldiğini anlatan Hatip, "Rusya ve Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının hava saldırısı sonucu, çocukların da aralarında bulunduğu çok sayıda yaralı ve ölü oldu. Kardeşlerimin tedavisi ve ailemin güvenliği için bize kucak açan Türkiye'ye geldik. Türk halkı bize sahip çıktı. Türk devletinden Allah razı olsun" diye konuştu.

Türkiye'yi de asıl vatanları gibi gördüklerini dile getiren Hatib, en büyük hayalinin, savaşın sona ermesiyle ülkesine dönüp, annesi, amcası, halası ve hayatını kaybeden diğer yakınlarının mezarını ziyaret etmek olduğunu bildirdi.

Türk devleti ve halkının yardımlarının hiçbir zaman unutulmayacağını ifade eden Hatib, şunları kaydetti:

"Bir yıldır buradayız. Suriye'deyken ayakkabı imalathanesinde çalışıyordum. Savaşın başlamasıyla Özgür Suriye Ordusuna katıldım. Halep'te Selçuklu Tugay Komutanı olarak 4 yıl görev yaptım. İnşallah bu savaş durur, Esed'den kurtulup vatanımıza döneriz. Suriye'deki ölülerimizin hatırı için vatanımıza geri döneceğiz. Hiç kimse isteyerek vatanından ayrılmak istemez, bu nedenle ille de vatan, vatan, vatan."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :