Suriyeli kadınlar çocuklarıyla Türkçe okuma yazma seferberliğine katıldı

Suriyeli kadınlar çocuklarıyla Türkçe okuma yazma seferberliğine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Okuryazarlık Seferberliği kapsamında, Türkiye'ye sığınan Suriyeli kadınlar da çocuklarıyla Türkçe öğreniyor

HATAY (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Okuryazarlık Seferberliği kapsamında, Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki kamplarda kalan Suriyeli kadınlar, çocuklarıyla Türkçe öğreniyor.

Yayladağı Halk Eğitim Müdürlüğünce iki farklı noktada açılan kurslarda eğitim gören kadınlar, haftanın 3 günü çocuklarıyla katıldıkları kurslarda Türkçe dersi görüyor.

Kurs Öğretmeni Gamze Yurtseven, AA muhabirine, kursa katılanların çoğunun eşinin Suriye'deki iç savaşta hayatını kaybettiğini söyledi.

Öğrencilerinden çok memnun olduğunu ve okuma yazmayı çok çabuk öğrendiğini belirten Yurtseven, kendisinin aynı zamanda aile danışmanı olduğunu, kurs dışındaki zamanlarda da aileleri rehabilite etmek ve az da olsa tebessüm ettirebilmek için psikolojik destek verdiğini sözlerine ekledi.

- Derslere çocuklarıyla katılıyorlar

Suriyeli kadınlardan 30 yaşındaki Visal Göğcek, açılan kurs sayesinde okuma yazmayı öğrendiğini ve bu yüzden çok mutlu olduğunu ifade etti.

Türkmen olduğu için Türkçe konuşabildiğini fakat okuma yazması olmadığını anlatan Göğcek, şöyle konuştu:

"Bayırbucak Türkmeniyim, 6 yıl önce evlendim. Suriye'de savaş çıkınca bombaların altında kaçtık ve Türkiye'ye sığındık. Eşimle sadece 1,5 yıl evli kaldık. Oğlum Reşit 4,5 aylıkken kocam Türkmendağı'nda şehit oldu. Oğlumu bırakacak kimse olmadığı için kursa beraber gidiyoruz. Oğlum da Türkçe yazmayı ve konuşmayı yavaş yavaş öğreniyor. Açılan bu kurs sayesinde Türkçeyi öğrendik. Allah Türk devletinden razı olsun."

Sığınmacılardan 30 yaşındaki Fatma Alon da 4 yaşındaki kızı Hayat ile Türkçe ve okuma yazma öğrendiklerine işaret ederek kendilerine sahip çıktıkları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan başta olmak üzere tüm Türkiye'ye teşekkür ettiğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :