Suriyeli kadın sığınmacılar sertifika aldı

Suriyeli kadın sığınmacılar sertifika aldı

SADA Kadın Gelişim ve Dayanışma Merkezi tarafından düzenlenen meslek ve eğitim kurslarına katılan Suriyeli kadınlar için sertifika töreni düzenlendi- UN Women Bölge Direktör Yardımcı Vekili Ribotta:- "Burada mülteci kadınlar için danışmanlık ve destek ala

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te yürütülen meslek ve eğitim kursları projesine katılan Suriye uyruklu 723 kadın sertifika aldı.

Avrupa Birliği Bölgesel Güven Fonu ve Japon hükümetinin finansal desteğiyle Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) öncülüğünde, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM), Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle yürütülen projeler tamamlandı.

Bu kapsamda SADA Kadın Gelişim ve Dayanışma Merkezi tarafından düzenlenen meslek ve eğitim kurslarına katılan Suriyeli kadınlar için sertifika töreni düzenlendi.

UN Women Bölge Direktör Yardımcı Vekili Michele Ribotta, dernek binasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Gaziantep'e ilk kez geldiğini belirterek, merkezdeki enerjinin ve isteğin kendisini çok etkilediğini dile getirdi.

Eğitime katılan kadınları tebrik eden Ribotta, merkezde farklı bakış açılarının ve deneyimlerin bir araya gelmesiyle kadına yönelik güzel çalışmaların oluştuğunu söyledi.

Merkezde çok büyük umutlar gördüğünü ifade eden Ribotta, şunları kaydetti:

"Bu merkez Türkiye'nin diğer yerlerine de örnek olabilir. Burada mülteci kadınlar için danışmanlık ve destek alabilecekleri güvenli bir alan oluşturduk. Merkezin eğitim alan kadınlarımızın gelecekleri için çeşitli iş imkanlarına erişim sağlayacakları umut kaynağı olduğunu gördük. Ayrıca merkezin toplumla, buranın halkıyla da birleştiren sosyal entegrasyon faktörü de var. Gelecek için iyi şanslar diliyorum. Bu merkez için emeği geçen herkese çok teşekkür ederim."

Japonya Büyükelçiliği 2. Katibi Takumi Suemitsu da mezun olup sertifika alan kadınları kutlayarak, kadınlarda çok büyük potansiyel olduğunu belirtti. Kadınlara, savaşlarla, zorluklarla karşılaşsalar da umutlarını canlı tutmaları tavsiyesinde bulunan Suemitsu, "Kendinize güvenmenizi rica ediyorum. Siz kadınların potansiyeli ve enerjileri çok kıymetli. Japonya hükümeti olarak sığınmacılara desteklerimiz devam edecek." dedi.

BM Kadın Birimi Ülke Program Direktörü Fulya Vekiloğlu da merkezin 6 ay gibi kısa bir zaman önce kurulduğunu anımsatarak, bu kadar yoğun katılımın olacağını tahmin etmediklerini söyledi.

Kadınların isteğinin kendileri için büyük bir motivasyon olduğunu ifade eden Vekiloğlu, "Kadın güçlenmesinin ne olduğunu sizden öğrendik. Arkanızdan gelen kadınlara, genç kızlara rol model oluşturdunuz. Çok büyük iş başardınız. Biz sadece sizi mezun etmiyoruz. Rol modeller çıkarıyoruz. Arkanızdan sizi takip edecek kadınlar çıkacak. ben sizlerle olduğum için çok mutluyum." diye konuştu.

Sertifika törenine ILO Program Yöneticisi Nejat Kocabay, SGDD-ASAM Genel Koordinatör Yardımcısı Kadir Beyaztaş ve Gaziantep’te bulunan çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu ile BM ajanslarının temsilcileri katıldı.

Konuşmaların ardından başarılı olan kadınlara sertifikaları verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :