Suriyeli kadın annelik özlemini 'savaşın bebeği' ile giderdi

Suriyeli kadın annelik özlemini 'savaşın bebeği' ile giderdi

Yaptığı düşükler nedeniyle anne olma şansına kavuşamayan Suriyeli kadın, bombardımanda başından yaralanan ve bir çöp bidonunu yanında ölüme terk edilen bebeğe sahip çıktı.

Suriye'nin Azez ilçesinde, ailesinin bir çöp bidonunun yanında ölüme terk ettiği 3 aylık yaralı kız bebeği bularak Türkiye'de tedavi edilmesini sağlayan Suriyeli kadın, yıllardır tatmak istediği annelik duygusunu "Esine" adını verdiği bebekle yaşadı.

Halep'in Azez ilçesinde yol kenarındaki çöp bidonunun yanından geçerken bir ses duyan Gufran Cesim (21), kartonları kaldırdığında başından yaralanmış ve nefes almakta zorlanan bir kız bebek buldu.

Tüm çabalarına rağmen ailesine ulaşamadığı bebeği Azez'de bir hastaneye götüren Cesim, sağlık sorunları çözülemeyince Türk Kızılayı yetkililerinden yardım istedi.

"Esine" adını verdiği bebekle önce Kilis Devlet Hastanesi'ne, daha sonra da Gaziantep Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne giden Cesim, yapılan tetkiklerinde beyninde oluşan hasar nedeniyle engelli olma ihtimali bulunan Esine bebeği evlat edinmeye karar verdi. 

Cesim, AA muhabirine, yaralı bebeği pazara giderken bulduğunu anlatarak, "Bombalar nedeniyle kafasında yaralar vardı. Hastanede Türk Kızılayı yetkililerini gördüm. Allah razı olsun, tedavi olması için bana çok yardımcı oldular. Çok şükür eskisine göre durumu çok daha iyi. Bize yardımcı olduğu için Türkiye Cumhuriyeti devletine çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Anne olmayı çok istediğini ancak 4 kez düşük yaptığını anlatan Cesim, "Bebeği bulduğumda engelli olabileceğini anladım ve onu olduğu gibi kabul ettim. Kendi çocuğum olsa ancak bu kadar sevebilirdim. Onu bize Allah gönderdi. Biz de ona sahip çıkıyoruz. O artık benim bebeğim." dedi.

Esine'nin tedavisini gerçekleştiren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Varol Alagöz ise bebeğin hastaneye getirildiğinde kötü durumda olduğunu belirtti.

Alagöz, hastanın beynindeki bazı sıkıntılardan dolayı zamanında konuşamayabileceğini, oturamayabileceğini ve yürüyemeyebileceğini, bu nedenle düzenli olarak nöroloji uzmanlarınca takibinin yapılması gerektiğini dile getirdi.