Suriyeli Gençler İçin Futbol Turnuvası Düzenlendi

Suriyeli Gençler İçin Futbol Turnuvası Düzenlendi

Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki çadır kentlerde barınan Suriyeli gençlerin moral ve motivasyonunu artırmak amacıyla “Halı Saha Futbol Bahar Turnuvası” yapıldı

İslahiye ilçesindeki çadır kentlerde barınan Suriyeli gençlerin moral ve motivasyonunu sağlamak amacıyla “Halı Saha Futbol Bahar Turnuvası” düzenlendi.

İslahiye’de kurulan bir ve iki nolu çadır kentler ile ilçe merkezindeki Suriyeli çocuklara eğitim fırsatı sunan Umut Suriye Okulu arasında Halı Saha Futbol Bahar Turnuvası yapıldı. 

1 ve 2 nolu çadır kentlerin eğitim koordinatörleri Kasım Tahiroğlu, Turan Bilge Kuşçu ve Yunus Karadağ tarafından organize edilen turnuvaya, 9 takım katıldı

Halı Sahada oynanan turnuvaya katılan takımların saha içindeki mücadelelerine saha dışındaki taraftarların Arapça destek vermeleri dikkat çekti. Bir ve iki nolu çadır kentlerin lise takımlarının final maçı uzatmalarda 5-5 lik skor bozulmayınca, atılan penaltılarla bir nolu çadır kentin lise takımı şampiyon oldu.

Kasım Tahiroğlu gazetecilere yaptığı açıklamada İslahiye de bulunan iki çadır kentte yaklaşık 25 bin şehir merkezinde ise 6 bin Suriyeli sığınmacının barındığını belirtti.

Tahiroğlu “Kamplarımızda çok sayıda genç bulunmaktadır. Bunların moral ve motivasyonunu sağlamak amacıyla böyle bir turnuvayı düzenledik“ dedi.

Turnuvada grup şampiyonlarına kupa, madalyon, top ve plaket takdim edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı