Suriyeli Fıtta'nın "protez" bacakla bayram sevinci

Suriyeli Fıtta'nın "protez" bacakla bayram sevinci

Suriye'de rejim güçlerinin Halep'e düzenlediği ve babası ile ablasının öldüğü bombalı saldırıdan yaralı kurtulan 11 yaşındaki Fıtta'nın dizinin altından kesilen sağ ayağına Antalyalı yardımseverlerin desteğiyle protez takıldı - Protez bacağını takarak asa

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇİN - BEKİR BEKTAŞ - Suriye'de babası ve ablasının öldüğü rejim güçlerinin Halep'e düzenlediği bombalı saldırıdan yaralı kurtulan 11 yaşındaki Fıtta Muhammet, dizinin altından kesilen sağ ayağı için Antalyalı yardımseverlerin desteğiyle takılan protezi sayesinde bayrama yürüyerek girmenin sevincini yaşıyor.

Halep'te rejim güçlerinin 2016 yılının sonlarında yaptığı hava saldırısında Muhammet ailesinin evlerine düşen bomba hayatlarını kararttı.

Aileden baba Hammut Muhammet (41) ve kızı İmen Muhammet (14) hayatını kaybetti. Saldırıda 11 yaşındaki Fıtta Muhammet'in sağ ayağı diz altından koparken diğer çocukları Nur (15), Muhannet (7), Muhammet (9), Ahmed (19) ve Curiye (17) yaralandı.

Yaklaşık iki ay tedavi gören Fıtta'nın tedavisinin bitmesinin ardından aile yeni bir hayat kurmak için Türkiye'ye geldi. Akrabalarının bulunduğu Antalya'ya yerleşen Fıtta, kendisine verilen bir asa yardımıyla yürümeye başladı.

Bu sırada mahalledeki Suriyelilere ve yardımseverlere destek olan Deniz Feneri Derneği gönüllüleri, evinden hiç çıkmayan Fıtta'yı fark etti. Fıtta'nın Ramazan Bayramı'na yüzünün gülerek girmesini isteyen gönüllüler, uygun bir protez yaptırdı.

Yeni protezini ayağına takan Fıtta, büyük bir mutluluk yaşadı. Asa yardımı olmadan da yürümeye başlayan ve kardeşleriyle artık sokakta oyun oynayabilen Fıtta, kendisine alınan bayramlık ayakkabıları da giydi.

- "En büyük hayalim doktor olmak"

Fıtta Muhammet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yeni bir hayat kurduklarını söyledi. Arkadaşları sokakta oynarken kendisinin hep izlemek zorunda kaldığını anlatan Fıtta, "Asa ile oyun oynayamıyordum. Artık protez bacağımla daha rahat hareket edebiliyorum. Protez bacağımı çıkardığımda bile onu kucağımdan indirmiyorum. Kaybolur diye korkuyorum. Ramazan Bayramı benim için hüzünlü geçecekti ama artık bayram gibi geçecek. Çok mutluyum." dedi.

Türkiye'de okul hayatını sürdürmek istediğini belirten Fıtta, "En büyük hayalim doktor olmak. Doktor olarak Suriyeli çocukların yaralarını sarmak, onlara yardım etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Anne Fatıma Muhammet ise Türkiye'ye minnettar olduklarını söyledi.

Evinde çocukları için yemek yaparken bombalı saldırıya maruz kaldıklarını ifade eden anne Muhammet, "Evimiz tamamen yıkıldı. Eşim ve kızım hayatını kaybetti. Türkiye'ye sığındık. Buradaki hayırseverler sayesinde yaşamımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

Deniz Feneri Derneği Antalya Temsilcisi Ahmet Sargın da Suriyeli mazlumların yüzünü güldürdükleri için mutlu olduklarını söyledi. Sargın, Fıtta'nın durumuna üzüldüklerini ve protezi bayrama yetiştirmek için büyük çaba sarfettiklerini dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :