Suriyeli çocukların okul sevinci

Suriyeli çocukların okul sevinci

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelerin çocukları için Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde okul açıldı

HATAY (AA) - Suriye'deki iç savaş nedeniyle yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan ve eğitimlerine devam edemeyen çocuklar için Suriyeli bir hayırseverlerin katkılarıyla Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde okul açıldı.

Suriye'deki iç savaş birçok kişinin hayatını etkilerken, birçok çocuk da okullarından uzakta kaldı.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesine gelen ve kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde kalan Suriyeli ailelerin çocukları, iki katlı bir binanın okula dönüştürülmesiyle yeniden eğitime devam edebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Okul Müdürü Muhammed Osman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli çocuklar için kurdukları 30 derslikli okulda 640 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Osman şöyle devam etti:

"Suriyeli hayırseverlerin katkısıyla iki katlı bir binayı 30 derslikli bir okula dönüştürdük. Toplam 640 öğrencinin devam ettiği okulumuzda gönüllü olarak 11 Suriyeli öğretmen arkadaşımız çalışıyor. Eğitimlerine devam eden ve diğer arkadaşlarıyla odadan oluşan sınıflarda üçer kişilik sıralarda eğitim gören çocuklarımız çok mutlu. Öğrencilerimiz kendi dilleri Arapça'nın yanı sıra yabancı dil olarak da İngilizce ve Türkçe'yi öğreniyorlar." 

Osman, sabah ve öğleden sonra olmak üzere ikili eğitim sisteminin uygulandığı okulda verilen eğitimden hem öğrencilerin hem de Suriyeli velilerin memnun olduğunu kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı