Suriyeli çocukların karne sevinci

Suriyeli çocukların karne sevinci

İskenderun'da Suriyeli çocukların eğitim gördüğü Suriye Kültür Merkezi'ndeki 400 öğrenciye karneleri verildi

HATAY (AA) - İskenderun'da Suriyeli çocukların eğitim gördüğü Suriye Kültür Merkezi'ndeki 400 öğrenciye karneleri verildi.

Suriye Kültür Merkezi Müdürü Malik El Hüsiyni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezlerinde çok sayıda başarılı öğrenci yetiştirdiklerini belirtti.

İskenderun'da açılan ilk Suriye okulunun 3 yıldır aralıksız eğitime devam ettiğini  ifade eden Hüsiyni, kısıtlı imkanlara rağmen eğitime devam edeceklerini kaydetti.

"Karne günü" heyecanını burada da yaşatmak için bu etkinliği düzenlediklerini dile getiren Hüsiyni, şöyle devam etti: 

"Bizler burada Suriyeli çocukların eğitimi aksamasın diye seferber olduk. Öğretmenlerimiz ellerinden gelen her şeyi yapıyor. Zor şartlar altında eğitime devam ediyoruz. Bunlara rağmen bu dönemi de çok iyi geçirdik. Bugün etkinliğimize İskenderun'da bulunan Suriyeli okulların müdürleri geldi ve bizleri tebrik etti. Buradaki öğrencilerimize faydalı bilgiler sunuyoruz. İnşallah gelecekte daha başarılı işler yapacağız. Buradan yetkili kişilere sesleniyorum. Bir çok sorunumuz var. Bunları çözmek için yardım bekliyoruz. Suriyeli çocuklar gereken desteği gördüğünde faydalı işler yapmaya devam edecektir."

Karne heyecanını yaşayan Suriyeli öğrenciler ise, özel hazırladıkları şarkıları ve şiirleri etkinliğe gelenler için okurken başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı