Suriyeli çocuklara hijyen malzemesi dağıtıldı

Suriyeli çocuklara hijyen malzemesi dağıtıldı

Hatay'da geçici eğitim merkezlerinde okuyan 2 bin 360 çocuğa, içerisinde şampuandan sabuna kadar hijyen malzemelerinin yer aldığı paketler dağıtıldı- Save The Children Derneği Türkiye Program Koordinatörü Oğuzertem:- ''Savaşlarda maalesef ilk ve en çok et

HATAY (AA) - Hatay'da Suriyeli çocuklar için açılan 6 geçici eğitim merkezinde okuyan 2 bin 360 çocuğa hijyen malzemelerinin yer aldığı paketler dağıtıldı.

Save The Children Derneği Türkiye Program Koordinatörü Işık Oğuzertem, Bunat-El Mustakbel Geçici Eğitim Merkezi'ndeki dağıtımda yaptığı açıklamada, derneğin 1919 yılında 1. Dünya Savaşı'ndan sonra tüm dünyadaki çocuklara sahip çıkmak adına kurulduğunu kaydetti.

Suriye'deki iç savaş öncesi Filistin, Myanmar, Pakistan gibi ülkelerde faaliyetlerde bulunduklarını ifade eden Oğuzertem, 2013 yılından bu yana da Suriyeli çocuklara yardımda bulunduklarını kaydetti.

Oğuzertem, ilk etapta sınır ötesi faaliyetler yaptıklarını belirterek, Türkiye'deki ortaklarıyla işbirliği içinde hijyen malzemesi dağıtımında bulunduklarını söyledi.

Çocukların kaliteli eğitim alabilmeleri için çaba gösterdiklerini vurgulayan Oğuzertem, şöyle devam etti:

''Bugün hijyen malzemesi dağıtıyoruz. Buradaki geçici eğitim merkezlerini destekliyoruz. Kırtasiye malzemesi, servis yardımı yapıyoruz. Ayrıca okul aile birlikleri kurarak, anne babaların çocukların eğitimlerine katılmasını sağlıyoruz. Derneğimiz, 2012 yılından bu yana Türkiye'den Suriye'ye 750 bin kişiye yardım ulaştırdı. Eğitim, sağlık, temiz su gibi alanlarda çalışıyoruz. Savaşlarda maalesef ilk ve en çok etkilenenler çocuklar oluyor. O yüzden önceliğimiz çocuklar.'' 

Konuşmaların ardından temizlik malzemesi üreticisi RB'nin sağladığı, içerisinde şampuan, sabun, diş macunu, fırçası gibi malzemelerin yer aldığı hijyen paketleri Save The Children Derneği çalışanları tarafından Bunat-El Mustakbel Geçici Eğitim Merkezi'ndeki 712 çocuğa dağıtıldı. Hijyen paketlerinin kentteki 6 geçici eğitim merkezindeki toplam 2 bin 360 çocuğa dağıtıldığı belirtildi.

Hijyen paketlerini alan çocuklar daha sonra günün anısına oluşturulan boyama platformunu boyadı. Boyamada kimi öğrenciler el izini yaparken kimisi de resim yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı