Suriyeli çocuklar için "Bilim Şenliği"

Suriyeli çocuklar için "Bilim Şenliği"

Hayata Destek İnsani Yardım Derneği tarafından Hatay'da Suriyeli çocuklar için düzenlenen "Bilim Şenliği"nde öğrenciler de deney yapma şansı buldu

HATAY (AA) - Antakya ilçesinde Hayata Destek İnsani Yardım Derneği tarafından, Suriyeli çocuklara yönelik "Bilim Şenliği" düzenlendi.

Narlıca Mahallesi'nde, Suriyeli çocukların eğitim gördüğü İbad Alrahman Okulu'nda düzenlenen etkinlikte, dernek üyeleri tarafından, çocuklara çeşitli deneyler gösterildi. İlk ve ortaokul öğrencisi 150 Suriyeli çocuğun katıldığı programda, öğrenciler de deney yapma şansı buldu. Çocuklara çeşitli hediyelerin dağıtıldığı program, dernek üyelerinin öğrencilerin sorularını cevaplamasıyla son buldu. 

Hayata Destek İnsani Yardım Derneği Narlıca Hayata Destek Evi yöneticilerinden Aylin Randa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Narlıca Mahallesi'nde Mayıs ayından bu yana Suriyeli ve Türk çocuklar için bir merkez açtıklarını belirtti.

Burada, çeşitli etkinlikler düzenlediklerini, kurs ve eğitimler verildiğini kaydeden Randa, bu merkezde de düzenledikleri "Bilim Şenliği"ne de 500 öğrencinin katıldığını söyledi. 

Dernek olarak çocukların her zaman yanlarında olacaklarını ifade eden Randa, "Etkinliklerdeki amacımız zor gibi görünen bilimi, eğlenceli yöntemlerle anlatarak onların hayal dünyalarını geliştirmek. Dolaylı da olsa onların el becerilerini geliştirerek analitik düşünmelerini sağlamak" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı