Suriyeli çocuğun karne sevinci

Suriyeli çocuğun karne sevinci

Adıyaman'da bir spor merkezine imrenerek bakarken çekilen fotoğrafı sosyal medyada paylaşıldıktan sonra merkezin sahibi tarafından ücretsiz spor yapma imkanı sağlanan Suriye uyruklu çocuk, ilk kez karne heyecanı yaşadı

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da bir spor merkezine imrenerek bakarken çekilen fotoğrafı sosyal medyada paylaşılınca merkezin sahibinin dikkatini çeken ve ücretsiz spor yapma imkanı sağlanan Suriye uyruklu çocuk, arkadaşlarıyla karne almanın mutluluğunu yaşadı.

Ülkesindeki iç savaştan ailesiyle kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Adıyaman'da yaşayan 12 yaşındaki Muhammed Halit, okulların tatile girmesiyle karnesine kavuştu.

Karnesini öğretmeninin elinden alan Muhammed, eğitim ve öğretim imkanına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi.

Okula alıştığını ifade eden çocuk, "Okulda hiçbir eksiğim bulunmuyor. Arkadaşlarım ve öğretmenim beni çok seviyor. Bana yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Hedefim doktor olmak. İnşallah hedefime ulaşacağım. Kilo vermek için de spora da devam ediyorum. Türkçeyi en kısa sürede öğrenmek istiyorum." dedi.

Umut Geçici Merkezi Eğitim Koordinatörü İbrahim Halil Alkayış ise Suriyeli Muhammed kadar kendilerinin de heyecanlı olduklarını dile getirdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ramazan Korkut da Muhammed'in durumunu basından gördüklerini ve okula kaydını yaptırdıklarını aktararak "Muhammed, okula çabuk uyum sağladı. Biz bunu gözlemledik. İkinci dönem eğitim seviyesini artırmak için daha yoğun çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Suriyeli çocuğun bir süre önce Turgut Reis Mahallesi İstiklal Caddesi'nde faaliyet gösteren spor merkezi önünde terlikleriyle spor aletlerine imrenerek baktığı sırada çekilen fotoğrafı sosyal medyada beğeni almıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :