Suriyeli Astronot Faris:

Suriyeli Astronot Faris:

"Ben Türkiye'nin dışına çıkmak istemedim. Çünkü Türkiye'ye geldiğimde kendimi Suriye'den göç etmiş gibi hissetmedim. Türkiye dışında başka bir ülkeye gitseydim kendimi yabancı gibi hissederdim"

İSTANBUL (AA) - Suriyeli Astronot Muhammed Muhammed Ahmed Faris, Türkiye'ye geldiğinde kendisini Suriye'den göç etmiş gibi hissetmediğini belirterek, "Türkiye dışında başka bir ülkeye gitseydim kendimi yabancı gibi hissederdim." dedi.

İstanbul Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, İstanbul'da yaşayan bazı Suriyelilerle bir araya geldi.

Fatih'te, Suriyelilerin işlettiği bir lokantada gerçekleştirilen programa, Türkiye'de yaşayan Suriyeli Astronot Muhammed Ahmed Faris'in yanı sıra Suriyeli sığınmacıların kurduğu derneklerin temsilcileri ve Suriyeli bazı iş adamları katıldı.

Vali Yardımcısı Cevheroğlu, etkinlikte, iki toplumun bir arada sorunsuz yaşadığını söyledi.

Cevheroğlu, "Ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimiz, Türk toplumu ile benliğini koruyarak beraberce yaşıyorlar. Onların bu toplumla beraber mutlu yaşamaları herkes için önemli. Bir arada yaşamaktan mutluyuz." diye konuştu.

Cevheroğlu, Türk Ordusunun, Özgür Suriye Ordusu ile Afrin'de iki ülkenin güvenliği için ortak mücadele ettiğine vurgu yaptı.

Fatih'te yaşayan Suriyeli Astronot Muhammed Ahmed Faris de konuşmasında, teklif gelmesine rağmen Türkiye dışında başka bir ülkede yaşamayı düşünmediğini belirterek, "Bana teklif gelmesine rağmen neden Almanya'ya gitmediğim soruluyor. Ben Türkiye'nin dışına çıkmak istemedim. Çünkü Türkiye'ye geldiğimde kendimi Suriye'den göç etmiş gibi hissetmedim. Türkiye dışında başka bir ülkeye gitseydim kendimi yabancı gibi hissederdim. Sanki tek bir ailede yaşıyor gibiyiz. Allah'ın izniyle inşallah hep birlikte oluruz." dedi.

Faris, Türkiye'de görüştüğü Suriyelilere, Türkçeyi ve Türklerin değerlerini öğrenmeleri gerektiği konusunda öğütler verdiğini dile getirdi.

Suriye Topluluğu Başkanı Adnan El Hatib de Türkiye'de yaşamaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Biz bu ülkede kendimizi yabancı bir ülkede yaşamış gibi hissetmiyoruz. Topluluk olarak Türkiye'nin kanunlarına göre yaşamak için tüm Suriyelileri bir araya toparlamaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :