Suriyeli annelere çocuklarla pozitif iletişim kurma eğitimi

Suriyeli annelere çocuklarla pozitif iletişim kurma eğitimi

İstanbul Şehir Üniversitesi, Maya Vakfı ve Türk Kızılayı iş birliğiyle Sultanbeyli'de yaşayan Suriyeli kadınlara, çocuklarıyla pozitif ilişki kurmalarını sağlayacak eğitim verilecek

İSTANBUL (AA) - İstanbul Şehir Üniversitesi, Maya Vakfı ve Türk Kızılayı, Sultanbeyli'de yaşayan Suriyeli kadınlara, çocuklarıyla pozitif ilişki kurmalarını sağlayacak eğitim vermek için iş birliği yaptı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, eğitimler, 1 Mart'ta İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ceren Acartürk'ün vereceği eğitimle başlayacak.

Program kapsamında, Suriyeli annelere, çocuk işçiliği, çocuklara fiziksel şiddet, çocuk evlilikleri, zorlu yaşam olaylarının etkileri ve sonrasında görülen tepkiler, pozitif disiplin yöntemleri gibi konularda sunum yapılacak.

Türk Kızılayı Sultanbeyli Toplum Merkezinin hizmetlerinden yararlanacak aileler, eğitimle çocuklarıyla pozitif ilişki kurabilecek.

Açıklamada, Acartürk'ün şu görüşlerine yer verildi:

"Projenin amacı, Sultanbeyli ve çevresinde geçici koruma altında yaşayan Suriyeli ailelerde, çocuklar konusunda bilinç yaratmaktır. Bu kapsamda Maya Vakfı ve Türk Kızılayı iş birliği ile proje başlatıyoruz. 1 Mart'ta başlayacak proje kapsamında Maya Vakfı'ndan Uzman Klinik Psikolog Ezgi Halıcıoğlu ile Sultanbeyli'deki Suriyeli annelere çocuklarıyla pozitif ilişki kurma yöntemlerini anlatacağız. Eğitimler kapsamında çocuk işçiliğinin, çocuklara fiziksel şiddet uygulamanın ve çocuk evliliklerinin ruhsal ve bedensel gelişim üzerindeki zararları anlatılacak."

Türk Kızılayı, Toplum Merkezi Projesini başlatarak geçici koruma altındaki Suriyelilere psikososyal destek, mesleki eğitimler ve yönlendirme hizmetleri sağlıyor.

Sultanbeyli Toplum Merkezi tarafından verilen bilgilendirme seminerlerine ek olarak verilen bu eğitim, Suriyeli annelerin çocuklarıyla ilişkilerini kuvvetlendirecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :