Suriyeli anne "Türkiye"nin umudu "Recep Tayyip"

Suriyeli anne "Türkiye"nin umudu "Recep Tayyip"

Babasının duyduğu hayranlık nedeniyle "Türkiye" ismini verdiği Suriyeli kadın, savaştan kaçarak geldiği Kahramanmaraş'ta dünyaya getirdiği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adını taşıyan oğlunu ailesinin umudu görüyor - Türkiye el Ahmed: - "Recep

KAHRAMANMARAŞ (AA) - İSMAİL HAKKI DEMİR - Babasının duyduğu hayranlık nedeniyle "Türkiye" ismini taşıyan Suriyeli kadın, savaştan kaçarak geldiği Kahramanmaraş'ta kucağına aldığı oğluna, sığınmacılara kucak açtığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adını verdi.

Yaşadığı Suriye'nin İdlib kentinde iç savaşın çirkin yüzüyle tanışan 7 çocuk annesi Türkiye el Ahmed, 2 yıl önce ailesiyle Türkiye'ye sığınarak Kahramanmaraş'taki Geçi Barınma Merkezi'ne yerleşti.

Türkiye'ye geldiğinde hamile olan Ahmed, Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ek Hizmet Binası'nda oğlunu dünyaya getirdi. Suriyeli anne, tıpkı babasının duyduğu hayranlık nedeniyle kendisine "Türkiye" ismini verdiği gibi, oğluna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adını koydu.

"Umudum" dediği, konteyner kentte doğan oğlunu geleceğe hazırlayan anne Ahmed, çocuğunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özelliklerine sahip bir birey olması için dua ediyor.

Anne Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmen olan babasının yaklaşık 50 yıl önce Türkiye'ye eğitim için geldiğini söyledi.

Babasının 8 ay kaldığı Türkiye'ye her zaman hayranlık beslediğini anlatan Ahmed, şöyle konuştu:

"Türkiye babamın hoşuna gitmiş, buraları çok sevmiş. Sonra babam Suriye'ye geldiğinde ninem hamileymiş. Halam dünyaya gelmiş ona da babamın vesilesiyle Türkiye ismini vermişler. Tabii ailemiz Türkiye'yi hep sevmişler ve hayran olarak yaşamışlar. Sonra babam evlenip ben dünyaya gelince benim adımı da Türkiye koşmuşlar."

Buradaki halkın ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriyeli sığınmacılar konusundaki fedakarlıklarının unutulamayacağını ifade eden Ahmed, "Recep Tayyip Erdoğan'ın bize kucak açması sayesinde 2 yıl önce savaştan kaçıp Türkiye'ye geldik. Geldiğim yıl oğlum oldu. Bu kadar iyiliğin ve şefkatin karşılığı olarak Recep Tayyip adını koydum." dedi.

Daha önceleri Türkiye'ye gelmeyi hayal ettiğini dile getiren Ahmed, burada çok mutlu olduklarını ve yapılan iyilikleri unutmayacaklarını kaydetti.

Sadece kendisinin değil mazlum ve mağdur herkesin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevip saygı duyduğunu vurgulayan Ahmed, "Burada herkes Erdoğan'ı çok seviyor. İsmini duyan onu hayranlıkla anıyor. İlerde torunlarıma bile Recep Tayyip Erdoğan ismini vermeyi düşünüyorum. Oğlum daha 2 yaşında ve gözünü Türkiye'de açtı. Oğlumun okumasını, yüksek eğitimler almasını çok istiyorum. O benim umudum. En büyük isteğim, dileğim ise isminin özelliklerini taşıması. İnşallah evladım da Erdoğan gibi hayırlı bir insan olur." diye konuştu.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :